ŠTA AKT SKRIVA, A ŠTA OTKRIVA: Nova postavka u Umetničkoj galeriji "Stara kapetanija"

M.A.K.

04. 12. 2023. u 17:54

MEĐUNARODNU izložba "Miniakt Vol.9". koja će biti održana u Umetničkoj galeriji "Stara kapetanija", od 6. do 10. decembra, čine radovi manjih formata, u različitim tehnikama - akvarel, ulje, grafika, fotografija. Njihov motiv je, međutim, isti - akt.

ШТА АКТ СКРИВА, А ШТА ОТКРИВА: Нова поставка у Уметничкој галерији Стара капетанија

Foto promo

Na postavci učestvuje 52 umetnika iz 18 zemalja sa četiri kontinenta ( Evrope, Azije, Severne Amerike i Južne Amerike), a organizator je Udruženje umetnika i ljubitelja umetnosti "Široka staza" ,čiji je osnivač Boško Đuričković.

Foto promo

Longia Viskocka, Poljska


- Predstavljeni umetnici su izraziti individualisti u likovnim opservacijama - ističe kustoskinja izložbe je Branka Milutinović, istoričarka umetnosti. - Kroz sliku, kao u središtu svog mikrokosmosa, označavaju introspektivnu predstavu sopstva i likovni eksperiment - osoben estetski događaj u procesu stvaranja. Radovi podstiču pitanja skrivanja, odnosno otkrivanja intimnog u odnosu na svačije/javno. Vizuelni narativi pokazuju težnju ka novom i drugačijem, iskrenom. Prisutne su takođe reminiscencije, aproprijacije i sinteze od prethodnog umetničkog nasleđa u odnosu na viđeno. Autori vođeni unutrašnjim osećajem, ispunjavaju prosotore slike emocijama: od radosti, melanholije, začuđenosti, zbunjenosti, topline, teskobe do ljubavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)