BORISU ISAKOVIĆU "DOBRIČIN PRSTEN": Uručenje priznanja UDUS-a za životno delo na sceni JDP

V.V.S.

01. 12. 2023. u 14:22

GLUMAČKO priznanje Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo u 2022. godini, Nagrada "Dobričin prsten", biće uručena Borisu isakoviću na svečanosti u nedelju, 3. decembra, na Velikoj sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu.

БОРИСУ ИСАКОВИЋУ ДОБРИЧИН ПРСТЕН: Уручење признања УДУС-а за животно дело на сцени ЈДП

foto D. Dozet

U konkurenciji za nagradu bilo je devet istaknutih glumica i glumaca - nominovani su i Gordana Đurđević Dimić, Radmila Živković, Gorica Popović, Anita Mančić, Branislav Milićević, Saša Torlaković, Tihomir Stanić i Rade Šerbedžija.

Sedmočlani žiri odluku je doneo tajnim glasanjem i to većinom glasova, a radio je u sastavu: Vida Ognjenović, predsednica, Jelisaveta Sablić, Predrag Manojlović, Nada Šargin, Ksenija Radulović, Egon Savin i Ivan Medenica.

Boris Isaković je 35. laureat ovog uglednog i najvišeg staleškog priznanja. Nagrada se sastoji od zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića i od unikatne oslikane diplome na pergamentu, rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića)

Podršku dodeli ovog priznanja dali su Ministarstvo kulture Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, a organizaciji svečane dodele Savez dramskih umetnika Vojvodine i JDP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!