SVEDOČANSTVO O NASTANKU: Knjiga "Olga Božičković: Mali ekran na tekućoj traci" prati prve tri decenije razvoja TV Beograd

V.V.S.

29. 11. 2023. u 13:57

POVODOM 65 godina Televizije Beograd izašla je knjiga "Olga Božičković: Mali ekran na tekućoj traci" koju je priredio Marko Misirača,u izdanju RTS Izdavaštva i Udruženja dramskih pisaca Srbije,a biće predstavljena u četvrtak, 30.novembra, u zgradi Radio Beograda.

СВЕДОЧАНСТВО О НАСТАНКУ: Књига Олга Божичковић: Мали екран на текућој траци прати прве три деценије развоја ТВ Београд

foto Promo

Reč je o jedinstvenom svedičanstvu o nastanku Televizije Beograd i prati gotovo tri decenije njenog razvoja. U programu učestvuju Renata Ulmanski, Zdravko Šotra, Svetislav Jovanov, Branislava Džunov, Ivan Velisavljević, Zoran Stefanović, Biljana Bošnjak Draganović i autor.

Između korica su skupljene hronike i kritike Olge Božičković, (pisane od 1959. do 1985. godine) koje predstavlja dvostruko svedočanstvo: o razvoju jednog medija, ali i o razvoju i perspektivama kulture i čitavog društva. U odabiru tekstova primat je imao nesačuvani deo televizijskog programa, kako bi tekst i prateća fotografija ostali kao svedočanstvo prvih godina "malog ekrana".Gotovo dve trećine emisija o kojima su navedeni tekstovi, nisu sačuvane (emitovane uživo, naknadno izbrisane...).

Prati ih izbor fotografija u kome je akcenat bio na, takođe, nesačuvanim emisijama kako bi ostali zapisi o njima i bili svedočanstvo prvih godina beogradske televizije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)