PREMIJERNA "GOSPOĐA MINISTARKA" U Šapcu najpopularnija Nušićeva komedija u režiji Olje Đorđević

V.V.S.

10. 10. 2023. u 13:26

U ŠABAČKOM pozorištu sve je spremno za novi naslov na repertoaru kuće: u režiji i adaptaciji Olje Đorđević, 12. oktobra, premijerno će biti izvedena Nušićeva "Gospođa ministarka".

ПРЕМИЈЕРНА ГОСПОЂА МИНИСТАРКА У Шапцу најпопуларнија Нушићева комедија у режији Оље Ђорђевић

foto Šabačko pozorište

- Da je Nušić naš savremenik, odavno je postalo kliše koji se u svakoj prilici rado izgovara. Međutim, taj kliše je istina koja ga čini jednim od najvećih dramskih pisaca na ovim prostorima. Njegovi likovi zaista žive svuda oko nas i u nama. Njegov tekst je moguće smestiti u svaku epohu i on će biti podjednako aktuelan - ističe rediteljka Olja Đorđević. - To govori o njegovoj genijalnosti, ali i o tragediji našeg mentaliteta. Radnja Nušićeve "Gospođe ministarke" smeštena je "u doba susreta prošloga i sadašnjega veka", odnosno na prelazu iz devetnaestog u dvadeseti vek. Mi smo u našoj predstavi otišli sto godina kasnije, ali se, osim prigodne terminologije, ništa suštinski nije izmenilo.

U glavnoj ulozi pojaviće se Aneta Tomašević,a u podeli su i Sonja Milivojević,Deana Kostić, Dragana radivojević, Ivan Tomašević, Slobodan Petranović,Miloš Vojnović i Vladimir Milojević. Scenograf je Damjan Paranosić, kostimograf Milica Grbić Komazec,a kompozitor Haris Šećerović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona