„MUZIKA U VINOGRADIMA“ PO SEDMI PUT U VRŠCU: Međunarodni festival kamerne muzike okupiće zvučna imena

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

29. 08. 2023. u 13:37

MEĐUNARODNI festival kamerne muzike, koji već sedam godina u Vršcu organizuje udruženje „Muzika u vinogradima“, biće održan od 31. avgusta do 3. septembra na više lokacija u gradu.

„МУЗИКА У ВИНОГРАДИМА“ ПО СЕДМИ ПУТ У ВРШЦУ: Међународни фестивал камерне музике окупиће звучна имена

Udruženje Muzika u vinogradima

Čast da otvori ovogodišnji festival imaće grčko-nemački kvartet gitara „Cantum“, koji će u petak od 19 časova održati koncert u NP „Sterija“.

Sledeće večeri od 20 časova u dvorištu vinarije „Sočanski“ u Velikom Središtu biće održan koncert „Opera i vino“, koji će izvesti naša priznata pijanistkinja i čembelistkinja Bojana Dimković i poljski bariton Kšištof Šumanjski.

Na koncertu „Zvezde u usponu“, koji će biti održan 2. septembra od 19 časova u Centru „Milenijum“, nastupaće specijalni gosti festivala i dobitnici nagrada na takmičenjima „Muzika u vinogradima“ iz raznih zemalja. Na klaviru će ih pratiti mlada pijanistkinja Anja Riđešić.

Poslednje festivalsko veče rezervisano je za koncert „Srce zemlje“, koji će biti održan u NP „Sterija“, 3. septembra od 19 časova. Nastupaće Jeni Vitik iz Finske, srpski gudački kvartet „Meraki“ i organizatorka festivala, pijanistkinja Kristina Sočanski.

Ulaz na sve koncerte je besplatan, osim za koncert „Opera i vino“, za koji je potrebno izvršiti rezervaciju. Uz kartu, koja košta 500 dinara, dobija se i čaša vina po izboru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)