PREMIJERA KOMEDIJE "DR" POVODOM GODIŠNJICE SLAVNOG PISCA: Nušić naš savremenik

V.Strugar

23. 07. 2023. u 18:58

U POZORIŠTU Teatrijum, u dvorištu Kapetan-Mišinog zdanja, večeras će premijerno biti izveden Nušićev "Dr" - u godini u kojoj se navršava osam i po decenija od smrti našeg najpopularnijeg komediografa.

ПРЕМИЈЕРА КОМЕДИЈЕ ДР ПОВОДОМ ГОДИШЊИЦЕ СЛАВНОГ ПИСЦА: Нушић наш савременик

Foto promo

- Ovom predstavom hteli smo da se odužimo velikom piscu i obeležimo taj značajan datum. Odabrali smo "Dr" jer se taj komad trenutno nigde ne izvodi u Beogradu - kaže Vesna Stanković, koja je predstavu postavila na scenu, a i igra u njoj. - Glavna uloga pripala je Vladanu Gajeviću (Života), u podeli su i Miljana Kravić, kao i troje mladih, ali već afirmisanih glumaca: Jovana Milovanović, Nemanja Stamatović i Ognjen Nikola Radulović.

Biće to, kako kaže naša sagovornica, "pravi" Nušić: tekst je doduše sažet, sa manje uloga, ali nikakvih drugih intervencija nije bilo. Nije dodata nijedna rečenica, niti je postavljan u neki drugi kontekst:

- Nušić je uvek aktuelan i ne može biti savremeniji nego što jeste. Sačuvali smo njegovu misao, rečenicu i ritam govora, a opet, kao da se sve danas dešava... Prva repriza je već sutradan, uskoro ćemo predstavu igrati i na Garošu, od jeseni nas očekuje niz gostovanja po regionu. "Dr" se retko igra, i utoliko je naše zadovoljstvo veće. Odvažila sam se da ga sama postavim na scenu, uz pomoć supervizora reditelja Marka Misirače i Tihomira Stanića. Malo su "nadgledali" predstavu, jer nije lako režirati i sam igrati na sceni.

Autorski projekti

PREDSTAVA je rađena u koprodukciji Trupe "Balkan novi pokret" i Teatrijuma. Kostime je uradila Jasmina Dugić , a opremu predstave obezbedila je Skupština grada Beograda. Inače, ovih dana Vesna Stanković izvodi još dve svoje autorske predstave u Teatrijumu - "Ljubavni vremeplov" i "Ciment i vanila" .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)