OBNOVA GLEDALIŠTA NARODNOG POZORIŠTA: Prvi radovi posle tri i po decenije

V.V.S.

04. 07. 2023. u 20:43

U NARODNOM pozorištu u Beogradu počeli su radovi na rekonstrukciji gledališta Velike scene.

ОБНОВА ГЛЕДАЛИШТА НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА: Први радови после три и по деценије

foto: N.Fifić

- Radujemo se što ćemo na jesen novu sezonu dočekati sa novim gledalištem. Ova rekonstrukcija predstavlja nastavak radova na investicionom održavanju i unapređenju uslova rada i boravka u zgradi. Pre toga, uradili smo kapitalni posao, a to je uvođenje centralnog grejanja i prelaženje sa prljavih tehnologija na daljinsko grejanje. Takođe, bavićemo se i kompletnim vodovodnim sistemom na kome se nije radilo od kraja 80-tih, kao i svim drugim sistemima koji utiču na zdravlje kako naših zaposlenih, tako i sugrađana i naše drage publike - ističe upravnik Svetislav Goncić.

Tehnički direktor Narodnog pozorišta Mališa Đurašinović podseća da su ovo prvi veći, obimniji radovi u prostoru Velike scene od 1989. godine, odnosno od otvaranja zgrade posle višegodišnjeg renoviranja:

- Radovima će biti obuhvaćena kompletna zamena svih fotelja u parteru, na prvoj, drugoj i trećoj galeriji, kao i postavljanje novih tepiha unutar sale i po hodnicima galerija. Takođe, uradićemo i reparaciju svih stolica iz loža- naglašava, između ostalog, Đurašinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)