VERA U LJUBAV: Izložba "Suma sumarum" Olivere Protić u Galeriji "Singidunum"

M.A.K.

09. 06. 2023. u 16:54

NASLOV izložbe slikarke i scenografa Olivere Protić - "Suma sumarum", koja će biti otvorena do 23. juna u galeriji "Singidunum", mogla bi da predstavlja, kako smatra autorka zbir zbirova, sve u svemu, zbir svih međuzbirova i poslednji ceh:

ВЕРА У ЉУБАВ: Изложба Сума сумарум Оливере Протић у Галерији Сингидунум

Foto promo

- Saldo poslednjih dvadeset godina ali ne i kraj priče - piše u najavi. - Kad pogledamo unazad vera u sebe, Boga i ljubav žene kao majke, sestre i žene ostaje jedino sigurno rešenje za spas.

Radovi koje je predstavila su uglavnom kombinovana tehnika na platnu. Inače, Olivera Protić (1962) diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu na katedri za pozorišnu filmsku i TV scenografiju. Po završetku studija radila kao scenograf i kostimograf u TV emisijama, spotovima i reklamama, bavila se modnim dizajnom, radila i kao profesor umetničkog oblikovanja i likovne kulture u beogradskim srednjim školama.

Od 2014. radi i kao likovni pedagog sa decom sa posebnim potrebama. U okviru projekta "Korak ka kulturi"realizovala je likovne radionice u zemlji i Beču, Pragu, Veneciji, Veroni, Istanbulu, Firenci, Salcburgu, Rimu, Milanu, Marseju... Autor je više od 30 samostalnih izložbi i učesnik preko stotinu grupnih. Njeni radovi nalaze se u privatnim kolekcijama kod nas, ali i u Japanu,Rusiji, Americi i nekim grdovima Evrope.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati