PREMIJERA U NIŠKOM NARODNOM POZORIŠTU: Operu "Na Uranku" režirala Jovana Solunović - Mitrović

V.V.S.

05. 06. 2023. u 17:42

KAO svoj doktorski umetnički projekat Jovana Solunović - Mitrović, režirala je operu "Na Uranku" u jednom činu, koju je prema libretu Branislava Nušića komponovao Stanislav Binički, a premijerno će biti izvedena u niškom Narodnom pozorištu, u sredu, 7.juna.

ПРЕМИЈЕРА У НИШКОМ НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ:  Оперу На Уранку режирала Јована Солуновић - Митровић

Foto Narodno pozorište u Nišu

Rođena u Nišu 1986.godine, gde je diplomira na odseku za solo pevanje na Fakultetu umetnosti, Jovana Solunović - Mitrović je master studije iz oblasti teorije umetnosti i medija završava na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, a potom školovanje iz oblasti teatrologije nastavlja na master studijama u Norveškoj, gde je uspešno odbranila tezu o političkom pozorištu, pri Univerzitetu u Bergenu.

Umetnica koja sada živi i radi u Bergenu, na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu, na doktorskim studijama, bavi se izučavanjem procesa digitalizacije malih operskih formi, a operu "Na uranku", postavila je pod mentorstvom profesora Božidara Đurovića.

U predstavi će nastupii Katarina Mihailović (sopran),Aleksandra Ristić (mecosopran), Damjan Mišić (tenor) i Marko Milisavljević (bariton) i hor. Rediteljka potpisuje i dramatizaciju, kao i idejno rešenje i koncept scenografije i kostima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)