RETROSPEKTIVA PREDRAGA PEĐE MILOŠEVIĆA: "Beskrajna potraga" u 30 slika

M.A.K.

23. 05. 2023. u 18:29

ISTAKNUTI likovni umetnik Predrag Peđe Milošević, u Mladenovcu , u Centru za kulturu, predstavlja izložbu pod nazivom "Beskrajna potraga", do 7. juna.

РЕТРОСПЕКТИВА ПРЕДРАГА ПЕЂЕ МИЛОШЕВИЋА: Бескрајна потрага у 30 слика

Foto promo

Reč je o delimičnoj retrospektivi njegovih radova u poslednjihih 25 godina. Izloženo je 30 slika rađenih u tehnici akvarel i ulje na platnu.

- Milošević je među našim savremenim slikarima nesumnjivo najbolji poznavalac medija boje i njenih pikturalnih osobenosti. O tome svedoči za našu sredinu dragocena knjiga "Slikareva tajna", koju je o tom fenomenu napisao- piše Dragan Jovanović Danilov u katalogu. - Za njega je slikanje metodično i dugotrajno fiksiranje jednog kompleksnog prizora usredsređenim slikarskim pogledom i zavidnom zanatskom ubedljivošću. Njemu su strani košmarni i traumatski svetovi. Njegov slikarski univerzum ne uobličavaju iracionalne sile već žudnja za harmonijom i lepotom. Zato Miloševićeve duboko introspektivne slike obelodanjuju duh organizovane osećajnosti, jedan harmonični identitet i unutrašnju sabranost usmerenu na samoispitivanje kroz obraćanje slikarskim svetionicima iz prošlosti i oplemenjivanje tih iskustava svojim ličnim umetničkim senzibilitetom. Na uljanim slikama otkrivamo Predraga Miloševića kao slikara koji komponujući svoju sliku misli, a na njegovim akvarelima izuzetne lirske fluidnosti, umetnika koji oseća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!