POČELE PROBE "RIBARSKIH SVAĐA": Goldonijev komad u režiji Ane Tomović u Narodnom pozorištu

V.V.S.

27. 04. 2023. u 11:41

GOLDONIJEVA komedija "Ribarske svađe" naći će se na kraju sezone na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu: počele su probe( u režiji Ane Tomović),a u podeli su Branislav Tomašević, Ivana Šćepanović, Tamara Šustić, Vučić Perović, Jovan Jovanović, Hadži Nenad Maričić, Zlatija Ivanović, Iva Milanović, Teodora Dragićević, Dragan Sekulić i Nedim Nezirović.

ПОЧЕЛЕ ПРОБЕ РИБАРСКИХ СВАЂА: Голдонијев комад у режији Ане Томовић у Народном позоришту

foto Arhiva Novosti

Rediteljka Tomović, zajedno sa dramturgom Đorđem Kosićem, uradila je adaptaciju teksta koji će se igrati u prevodu Ive Tijardovića.

- Svađa nastala trivijalno između dve siromašne ribarske porodice koje imaju devojke za udaju, narasta do neslućenih dimenzija pod uticajem juga koji duva sa mora, ali i tvrdih a ponosnih karaktera koji na ovom svetu nemaju ništa drugo osim svoju čast... - podseća rediteljka i dodaje: - Ova komedija karaktera i danas, posle više od dva i po veka od tog događaja, osvaja publiku svojim komičnim i dirljivim  prikazom ljubomore iz ljubavi i siromaštva.

Inače, biće to treća postavka "Ribarskih svađa" u Narodnom pozorištu u Beogradu: 1973. godine režirao ih je Paolo Mađeli, a pre dve decenije Goran Ruškuc. Premijera je planirana 23. juna na Sceni "Raša Plaović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)