“AKVARELI IZ VAZDUHA“: Izložba umetničkih fotografija LJubiše Tešića u Paraćinu 18. aprila (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

15. 04. 2023. u 16:46

PRVA ovogodišnja izložba umetničkih fotografija u Kulturnom centru Paraćin biće otvorena u utorak, 18. aprila, a u pitanju je izuzetna izložba „Akvareli iz vazduha“ poznatog fotografa i slobodnog umetnika fotografije iz Beograda Ljubiše Tešića.

“АКВАРЕЛИ ИЗ ВАЗДУХА“: Изложба уметничких фотографија Љубише Тешића у Параћину 18. априла (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Reprezentativnu izložbu čine fotografije načinjene iz drona, a sam naziv postavke, „Akvareli iz vazduha“, upućuje na umetničku suptilnost i senzibilitet fotografija koje jednim svojim segmentom podsećaju na slike.

Autor se dugi niz godina bavi primenjenom i umetničkom fotografijom, učesnik je i autor brojnih izložbi,  kolektivnih i samostalnih, te osvajač različitih umetničkih nagrada.

FOTO: Fejsbuk/KC Paraćin

Član  je Udruženja likovnih umetnika primenjene umetnosti i dizajnera (ULUPUDS) od 2006. godine, a u dva navrata bio je i predsednik Sekcije umetničke fotografije -  od 2012. do 2016. godine. Njegova poslednja izložba „Akvareli iz vazduha“ prošle godine predstavljena je u Aranđelovcu, ove godine u Opovu.

Gostovanje iste postavke u Paraćinu organizuje Foto-kino klub „Paraćin“ u saradnji sa Kulturnom centrom, a otvaranje je u 19 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo