JUBILARNA "HASANAGINICA": Drama LJubomira Simovića 150.put na repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu

V.V.S.

06. 04. 2023. u 17:25

JEDNA od najdugovečnijih predstava na repertoaru Narodnog pozorišta, "Hasanaginica" (po tekstu Ljubomira Simovića i u režiji Jagoša Markovića) biće izvedena jubilarni, sto pedeseti put 10. aprila na Sceni "Raša Plaović".

ЈУБИЛАРНА ХАСАНАГИНИЦА: Драма Љубомира Симовића 150.пут на репертоару Народног позоришта у Београду

foto Narodno pozorište

U podeli će biti Nenad Stojmenović (Hasanaga), Vanja Ejdus (Hasanaginica), Radmila Živković (Majka Hasanagina), Aleksandar Srećković (Beg Pintorović), Aleksandra Nikolić (Majka Pintorovića), Darko Tomović (Efendija Jusuf), Jovan Jovanović (Ahmed), Ivan Ivanov (Asker Suljo), Bojan Krivokapić (Asker Huso) i Stefan Buzurović (Musa).

Uoči premijere 30. decembra 2001. godine, na tadašnjoj Sceni "Peti sprat", reditelj Marković je rekao da je predstava "posvećena svima koji su voleli, a to nisu umeli da pokažu, kao Hasanaga".

U međuvremenu, bilo je i puno promena u podeli: premijerni Hasanaga bio je Marinko Madžgalj, Kseniju Jovanović zamenila je Aleksandra Nikolić, a u ulozi Ahmeda smenjivali su se Branislav Jerinić,Srboljub Milin, Predrag Ejdus i Petar Božović, dok ovu ulogu sada tumači mladi Jovan Jovanović....

Autorski tim ove predstave čine i Boris Maksimović, scenograf, Bojana Nikitović, kostimografkinja, Ivana Dimić, dramaturškinja, dok je za scenski govor bila zadužena dr Ljiljana Mrkić Popović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest