TRI NOVE IZLOŽBE U KCB: Od izolacije do iluzije

M.A.K.

15. 03. 2023. u 17:59

U SVA tri izložbena prostora Kulturnog centra Beograda u četvrtak od 19 časova biće otvorene martovske postavke.

ТРИ НОВЕ ИЗЛОЖБЕ У КЦБ: Од изолације до илузије

Foto promo

Tako će se na programu Likovne galerije (Knez Mihailova 6), naći "Omnibus: izolacija", sa radovima Ivane Ivković, Ivane Popov i Snežane Skoko. Svaka od tgri autorke je na proces izolacije tokom pandemije korone reagovala "umetničkim postupkom sublimacije životnih okolnosti kroz vizuelno oblikovanje doživljenog", kako piše u najavi.

Pod imenom "Dokumentarno kao iluzija", izložba u "Artgetu"predstavlja seriju fotografija Sonje Beloš i Nikole Gajića. Radovi govore o iskustvu provođenja vremena tokom studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju: bezbrižna grupa mladih ljudi je u prilici da u najvećoj meri slobodno oblikuje svoju svakodnevicu. Istovremen fotografije govore i o iskustvu prevođenja opažaja svakodnevice ka znakovima koji upućuju ka budućnosti: osećaj bezobalne slobode biva osujećen i ta promena je očita u fotografskom narativu.

U galeriji "Podrum", na samostalnmoj izložbi "Vremenski pejzaž" (kustoskinja Irena Bekić) predstavlja se Neli Ružić. Slikarstvo je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnostiu Beogradu i magistrirala na Facultad de Artes, UAEM, u Meksiku, gde do 2012. godine predaje na ENPEG La Esmeralda u Meksiko Sitiju. Poslednjih deset godina živi i radi u Splitu, gde predaje na Umetničkoj akademiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)