SVAKI USPEH PLATIO JE POŠTENO: Radoslav Lale Pavlović, scenarista serije "Moj rođak sa sela", o Tanasiju Uzunoviću

V.V.S.

10. 03. 2023. u 16:20

U SERIJI "Moj rođak sa sela", Tanasije uzunović maestralno je tumačio ulogu glavnog junaka, Rajka Maleševića. Zahvaljujući ovom liku postao je veoma popularan među najširom publikom, a o njegovoj glumačkoj kreaciji dramski pisac i scenarista serije Radoslav Lale Pavlović kaže:

СВАКИ УСПЕХ ПЛАТИО ЈЕ ПОШТЕНО: Радослав Лале Павловић, сценариста серије Мој рођак са села, о Танасију Узуновићу

foto Arhiva "Novosti"

- Bio je poslednji iz ekipe velikih bardova. Kad smo radili podelu za "Moj rođak sa sela", nisam znao da on u životu nije proveo ni dan na selu!

Uloga mu se dopala i odmah ju je prihvatio. Tanasije je iz čuvene porodice Uzunović, slavne ustaničke familije. Veoma darovit. Volela ga je kamera, lepo je i hodao. Uvek je bio svoj i svaki uspeh platio je pošteno. Za mlađe generacije postao je neka vrsta modela seljaka. Poslednjih dvadesetak godina živeo je asketski, bez alkohola i teške hrane. Vodio je brigu i o svom zdravlju i o svom telu. Stvarno je ostavljao utisak, bio je frajer. A frajeri su nekad bili dobri očevi, dobri ujaci, dobri drugari... Kao Bata Živojinović, Gaga Nikolić, Zoran Radmilović, Petar Kralj, Miša Janketić. Tasa je pokazivao koliko je imao visoke standarde u svakom smislu. Svi oni bili su ozbiljni, studiozni, "opasni", posvećeni. I kad ih uporedimo s ovim vremenom, vidimo kako je sve otišlo do vraga... Ali, vratiće se. Sve se dešava u ciklusima.

Naš poznati dramski pisac dodaje i ovo:

- Žao mi je što je otišao, delovao je kao da može da igra još dugo, dugo. Uzunović je bio i veliki rodoljub. Imao je potpuno čisto srce i nedvosmislen odnos prema svojoj sredini, jeziku. Neki su ga maltretirali, ponižavali... ali kad si pravi - to je cena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri