IZLOŽBA RUSKE FOTOGRAFKINJE ANE KRAŠINININE: Lepote isijava iznutra

M.A.K.

27. 02. 2023. u 17:44

NA Međunarodni dan žena, 8. mart, ruska fotografkinja Ana Krašininina, tačno u podne, predstaviće u Kulturnom klubu Marina 4SE, izložbu pod naslovom "Ne slab pol" ( Tragovi ženske moći).

ИЗЛОЖБА РУСКЕ ФОТОГРАФКИЊЕ АНЕ КРАШИНИНИНЕ: Лепоте исијава изнутра

Foto promo

U ovoj seriji kolor fotografija autorka otkriva nesavršenosti tela. Na ovim snimcima apliciran je crni linearni crtež/ fotografija na providnoj celuloidnoj foliji, na kojoj su potencirane efemerne "vrednosti" toliko prisutne u savremenom svetu: moda, estetska hirurgija, tetovaže...

- Pitanje je ako nam se tako eksplicitno pokaže nesavršenost tela, da li ćemo lakše razumeti da su to sve tragovi koji nam se utiskuju usput, na trnovitom putu kroz život- piše, izemđu ostalog, u najavi ove postavke. - Da je svaki taj zarez, ožiljak ili fleka samo opomena ili nauk da je neustrašivo i odlučno koračanje kroz život u ženskim cipelama put velikih iskušenja. Savlađujući iskušenja jedno za drugim svi belezi postaju sastavni deo suštinske lepote bića, lepote koja isijava iznutra.Osvešćenjem da su efemerne vrednosti prolazne, tako se odstranjuje i transparentna celuoidna folija, i ostaje to naše telo prirodom izvajano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)