MALA GALERIJA ULUPUDS PREDSTAVLJA TIJANU TRAJKOVIĆ: Susreti zemlje, vode i neba

M.A.K.

27. 02. 2023. u 18:06

BEOGRADSKA umetnica Tatjana Trajković predstavlja se serijom digitalnih grafika na izložbi "Obale", koja će biti otvorena u Maloj galeriji ULPUDUS-a (Uzun Mirkova 12), od 2. do 11. februara.

МАЛА ГАЛЕРИЈА УЛУПУДС ПРЕДСТАВЉА ТИЈАНУ ТРАЈКОВИЋ: Сусрети земље, воде и неба

Foto promo

U svjim radovima umetnica se bavi doticanjem, susretima i prožimanjima vode i zemlje, u mikroprostoru kamenja, vode, peska, zelenila, nebeskog plavetnila i vegetacije. Grafikama je, kako se naglašava u najavi, prethodio studiozan proces kombinovanja različitih likovnih tehnika: monotipije, kolaža, akvarela, suvog pastela i tuša, ponekad objedinjenih i na ručno pravljenim papirima (što je takođe spona sa naturalnim):

- U ciklusu koji je na granici realnog i apstraktnog i sublimiše životnu radost, crtež je važan element. Kombinujući beline i linije, Tatjana ostvaruje zanimljiva kompoziciona rešenja - naizgled sučeljenih površina, koloritski skladnih a akcentovanih zelenih i žutih tonova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)