ISTORIJA SUVOG DOLA: Promocija monografije u kraljevačkoj biblioteci

G. ĆIROVIĆ

16. 01. 2023. u 11:56

U Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani“ u Kraljevu sutra će, sa početkom u 19 sati, biti predstavljena monografija „Suvi Do” Dušana Popovića, istoričara umetnosti, istraživača umetnosti, istorije, etnologije i etnomuzikologije Pešterske visoravni i oblasti Stare Raške.

ИСТОРИЈА СУВОГ ДОЛА: Промоција монографије у краљевачкој библиотеци

NB Stefan Prvovenčani

Kako se navodi u najavi, reč je o sveobuhvatnoj monografiji u kojoj su predstavljeni svi dostupni podaci o Suvom Dolu i Suvodolcima. Oslanjajući se na relevantnu arhivsku građu, matične knjige, članke iz časopisa i štampe, kao i na rasuta dokumenta u vlasništvu pojedinaca, autor je u ovom naučnom delu dao zaokruženu sliku istorijskih zbivanja u Suvom Dolu, uz kazivanja i svedočanstva pojedinaca. Monografija sadrži i istorijske karte i do sada neobjavljene fotografije meštana Suvog Dola, od kojih su mnogi bili i direktni učesnici turbulentnih društveno-istorijskih dešavanja.

Osim autora monografije, u programu će učestvovati i dr Milutin Živković, naučni saradnik Instituta za savremenu istoriju u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)