I BALET NA BALU: U bečkoj Hofburg dvorani ove godine, uz više od dvesta umetnika, biće održan Svetosavski bal

V.V.S.

29. 12. 2022. u 15:59

TRADICIONALNI Svetosavski bal srpske zajednice u Beču, održaće se 10. februara dvadeset treći put, ali "premijerno" u prestižnoj Hofburg dvorani.Običaj održavanja balova započeo je pre više od jednog veka i kroz istoriju se prekidao samo silom neprilika, kakva je bila i dvogodišnja pandemija kovida.

И БАЛЕТ НА БАЛУ: У бечкој Хофбург дворани ове године, уз  више од двеста уметника, биће одржан Светосавски бал

foto:promo

Na ovogodišnjoj manifestaciji učestvovaće više od dve stotine umetnika, uz prisustvo hiljadu i po zvanica, i tako zajedno predstaviti najbolja dostignuća aktuelne srpske kulturno-umetničke scene.

U šest sati scenskog programa svoj udeo imaće i članovi Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, simfonijski orkestar i hor "Binički", Makao bend, Boris Režak, Bojana Stamenov, operska pevačica Đurđica Gojković i drugi.

Po pravilu, na Svetosavskom balu pleše se valcer, ali i igraju naše stare gradske igre, slušaju operske arije i afirmiše savremena pop muzika.

Svetosavski bal je most između tradicionalnog i modernog, evropskog i balkanskog, formalnog i razigranog. Već sama činjenica da se ove godine prvi put u svojoj dugoj istoriji odvija u palati carske porodice, prestižnom Hofburgu, i to čak u šest svečanih prostorija - čitavom događaju dodatno daje na ekskluzivnosti.

BONUS VIDEO - BLIŽI SE NOVA GODINA: Ali, ko slavi prvi, a ko poslednji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!