NA SEDMOM NIŠKOM SALONU: Nagrađen Nikola DŽafo

M.A.K.

30. 11. 2022. u 16:43

NA ovogodišnjem Niškom salonu, slikaru Nikoli Džafu dodeljena je nagrada za crtež "Net Tarner crnac koji je prvi odsekao glavu svom gazdi".

НА СЕДМОМ НИШКОМ САЛОНУ: Награђен Никола Џафо

Foto promo

U obrazloženju žirija (Slavica Erdeljanović Curk, Nemanja Petrović i Milan Ristić), piše da su se među delima dvanaestoro slikara opredelili za ovaj rad, jer autor "uspešnim korišćenjem referenici iz istorije umetnosti i društva, aktuelizuje temu ličnih i javnih sloboda koja je svevremena".

Pored nagrađenog dela, Džafo je na 7.Niškon salonu, predstavio i crteže velikog formata - "Crvenkapa traži vuka" i "Mačja posla".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

VEĆ OSAM MESECI U BOLNICI: Od čega boluje Moka Slavnić - Vratila mi se vera u Boga, molim se u bolničkoj kapeli