JUBILARNI "AVGUST U OKRUGU OSEJDŽ" " U Ateljeu 212 stoto izvođenje predstave u režiji LJiljane Todorović

V.V.S.

25. 10. 2022. u 14:25

NA Sceni "Mira Trailović" Ateljea 212 jubilarno izvođenje predstave "Avgust u okrugu Osejdž" savremenog američkog pisca Trejsija Letsa (u režiji Ljiljane Todorović) - ansambl će se 30.oktobra stoti put pokloniti publici.

ЈУБИЛАРНИ АВГУСТ У ОКРУГУ ОСЕЈЏ  У Атељеу 212 стото извођење представе у режији Љиљане Тодоровић

foto:Promo

Priča o mračnoj istoriji jedne porodice, ženama jake volje koje je život odvojio a porodična kriza ponovo vratila u kuću u kojoj su odrasli - donela je piscu Trejsi Letsu najprestižnije priznanje, Pulicerovu nagradu za 2008. godinu. Prvi put predstava je postavljena u Čikagu, a zatim i na Brodveju. Drama se sa velikim uspehom igra se u američkim pozorištima, kao i u Velikoj Britaniji, Izraelu, Portoriku, Australiji, Nemačkoj, Argentini, Švedskoj, Danskoj, Peruu, Španiji, na Novom Zelandu, u Holandiji, Indiji. Po komadu Trejsija Letsa snimljen je i holivudski film sa Meril Strip i Džulijom Roberts u glavnim ulogama.

U beogradskoj predstavi igraju Dara Džokić, Anita Mančić, Branimir Brstina, Jelena Petrović, Jelena Đokić, Milica Mihajlović, Branka Šelić, Mladen Andrejević, Dejan Dedić, Isidora Minić, Nenad Ćirić Gordan Kičić,Bojan Žirović i kao "specijalna pojava" - Dragan Nikolić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)