IZLOŽBA NIKOLE KOLJE BOŽOVIĆA U MUZEJU GRADA BEOGRADA: Dela iz poslednje tri godine

M.A.K.

29. 09. 2022. u 16:55

BEOGRADSKI umetnik i profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti, Nikola Kolja Božović, do 20. oktobra, predstaviće radove nastale u protekle tri godine, na izložbi u Muzeju grada Beograda u Resavskoj 40b.

ИЗЛОЖБА НИКОЛЕ КОЉЕ БОЖОВИЋА У МУЗЕЈУ ГРАДА БЕОГРАДА: Дела из последње три године

Foto promo

Ovaj autor je i jedan od osnivača grupe HAJP i Asocijacije Umetnost realnosti, a od 1999.  izlaže na samostalnim i grupnim izložbama i međunarodnim sajmovima savremene umetnosti u Beču, Kelnu i Moskvi.

Izlagao je na Internacionalnom bijenalu umetnosti u Pekingu (2017) i u Muzeju umetnosti Kine u Šangaju (2017). U Salonu muzeja savremene umetnosti, 2014. je imao samostalnu izložbu "Fantazmi na točkovima".

Dobitnik je više nagrada kao i stipendije fondacije Krasner-Polok. Prošle godine je osvojio Drugu nagradu na konkursu "Izrada vajarsko - arhitektonskog idejnog rešenja izgleda javnog spomen obeležja Diani Budisavljević u Beogradu, koji je raspisao Grad Beograd - sekretarijat za kulturu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

NOVI POTRESNI DETALJI O VILISOVOJ BOLESTI: Kao da im sve više izmiče, porodica se moli za čudo