IZLOŽBA POSVEĆENA DRAGANU BOŠKOVIĆU: O dobitniku Disove nagrade u "Parobrodu"

V.V.S.

27. 09. 2022. u 13:46

U USTANOVI kulture "Parobrod", u četvrtak, 29. septembra,biće otvorena izložba "Aritmija URbanog pevanja" koja je posvećena književnom opusu Dragana Boškovića, dobitnika Disove nagrade za 2022. godinu.

ИЗЛОЖБА ПОСВЕЋЕНА ДРАГАНУ БОШКОВИЋУ: О добитнику Дисове награде у Пароброду

foto:Promo

Postavka oslikava Boškovićev pesnički i životni put, otkrivajući ključne tačke njegove poetike. Između ostalog, sadrži umetničke fotografije i simbolične grafičke elemente što izložbi daje upečatljiv vizuelni identitet, a sve to je prikazano na dvanaest plakata velikog formata. Publici će se obratiti autori postavke, a Dragan Bošković će čitati svoju poeziju.

Dragan Bošković je objavio nekoliko pesničkih zbirki: "Vrtoglavica, laž i Vavilon od kartona" (1998), "U jednom telu" (2003), "Isaija" (2006), "Otac" (2013), "Život i ja smo kvit!" (2020), "Sandinista" (2022). Povodom Disove nagrade, u ediciji Knjiga gosta kao 47. publikaciju po redu, Gradska biblioteka Čačak je objavila zbirku izabranih pesama Dragana Boškovića naslovljenu "Najnoviji zavet".

Autori izložbe i istoimenog kataloga koji je prati su bibliotekari Tanja Vuković i Marija Radulović, dok je dizajn uradio Milenko Savović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)