NEDELJA KNJIŽEVNOSTI U EVROPSKOJ PRESTONICI KULTURE: Novi Sad od danas "Grad knjige"

S. B.

17. 09. 2022. u 16:26

EVROPSKA prestonica kulture je od danas „Grad knjige“, s obzirom na činjenicu da će u okviru manifestacije Kaleidoskop kulture, u narednih nedelju dana posvećenih književnosti, okupiti evropske, regionalne i domaće autore, u više od 20 događaja, sve do 23. septembra.

НЕДЕЉА КЊИЖЕВНОСТИ У ЕВРОПСКОЈ ПРЕСТОНИЦИ КУЛТУРЕ: Нови Сад од данас Град књиге

V.Veličković

Evropska prestonica kulture je od danas „Grad knjige“, s obzirom na činjenicu da će u okviru manifestacije Kaleidoskop kulture, u narednih nedelju dana posvećenih književnosti, okupiti evropske, regionalne i domaće autore, u više od 20 događaja, sve do 23. septembra. Ljubiteljima pisne reči svakako će biti zanimljiv Bazar knjiga , promocija Gradske biblioteke i razmena knjiga.

Nedelja književnosti, na koju je ulaz besplatan, počinje danas u 15 časova na „Spens-u“ sadržanijam namenjenim najmlađima, a dočekuje ih jedan od naših najvećih glumaca, Vojislav Voja Brajović, hor „Čarolija” pod dirigentskom palicom Leontine, dečiji hor „Zvončići”… a sutra, u nedelju mališanima će bajke čitati glumac Zijah Sokolović, stiže i čuveni dečiji hor „Kolibri”, kao i Udruženje umetnika „Visoko C” koje će izvesti opere za decu…

Na glavnoj sceni, ispred „Gradske kafane“, danas će se predstaviti književnik Laslo Vegel, spisateljica Sanja Savić Milosavljević, a publika će slušati i crnogorske komičare The Books of Knjige a sutra stižu dobitnik NIN-ove nagrade Vladimir Pištalo, književnica Vedrana Rudan, mladi autor Aleksandar Tanurdžić, dizajner, vizuelni umetnik i pisac Slavimir Stojanović Futro, velikanka srpskog glumišta, Svetlana Ceca Bojković...

„Noć književnosti“, okupiće autore i iz osam zemalja, pa će se u „Spens-u“ predstaviti Rosela Postorino (Italija), Radu Pavel Geo (Rumunija), Ljuba Arnautović (Austrija), Stevan Bradić (Srbija), Ben Klark (Španija), Kornelija Hilmbauer (Austrija), Sofija Daul(Francuska) i Nataša Kramberger (Slovenija). u 23 časa na programu je oproštaji koncert benda "Lačni Franc".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a