OFENBAHOV "PARISKI ŽIVOT": Madlenianum otvara jubilarnu sezonu muzičkim spektaklom

V. V. S.

08. 07. 2022. u 12:37

U NOVU, 25. sezonu Opera i teatar Madlenijanum premijerno ulazi 1. oktobra sa operetom Žaka Ofenbaha "Pariski život".

ОФЕНБАХОВ ПАРИСКИ ЖИВОТ: Мадленианум отвара јубиларну сезону музичким спектаклом

Foto: D. Mišić

Praizvedbu i svetski uspeh opereta je doživela 1866. u Parizu. U predstavi je korišćen i nadaleko čuveni kan-kan Ofenbaha iz njegove opere "Orfej u podzemlju", po kom su mnogi francuski klubovi postali poznati.


U raspevanom i razigranom muzičkom komadu dašak Pariza doneće na scenu veliki ansambl u kome su Vasa Stajkić, Dimitrije Cincar-Kostić, Arsenije Tubić, Đorđe Viktor Vlajić, Branislava Podrumac, Jana Pogrmilović, Anja Orelj, Miloš Đorđević, Srđan Timarov, Vladimir Andrić, Ana Cvetković, Dragana Popović, Ivana Medić, Đorđe Stojković i Žarko Stepanov.


Režiju i adaptaciju radi Robert Bošković, Vesna Šouc je dirigent, koreograf je Milica Cerović, scenografiju potpisuje Vesna Režić, a kostimografiju Duška Nešić. Dramaturg i prevodilac je Igor Vajdlih.


Probe su uveliko u toku, deo scenografije i kostima su u pripremi. Inače, za ovaj projekat prijavilo se na audiciji gotovo 300 glumaca, pevača i igrača iz Beograda i drugih mesta Srbije i regiona. Opereta se peva na srpskom, a titl je na engleskom jeziku. 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU NA ROLAN GAROSU: Rafael Nadal saopštio veliku vest! Sve je počeo sa Žao mi je!