MAJSTORIJE STARIH GURMANA: Na kanal 24 kičn stižu dva nova kulinarska šoua, "LJubav prema kuvanju" i "Kornvol"

N. D.

04. 06. 2022. u 16:46

DA li ste znali da karijera Meri Beri, čuvene britanske kuvarice, spisateljice kulinarskih knjiga i TV voditeljke, traje neverovatnih šest decenija? A ona, posle svih tih godina, i dalje najviše voli - da kuva!

МАЈСТОРИЈЕ СТАРИХ ГУРМАНА: На канал 24 кичн стижу два нова кулинарска шоуа, Љубав према кувању и Корнвол

Foto 24 Kičn

Međutim, nakon mnogobrojnih recepata koje je podelila sa svetom, Meri je sada poželela da upozna druge kuvare. U serijalu "Meri Beri: Ljubav prema kuvanju", koji na kanalu 24 Kičn počinje da se emituje od 8. juna, sredom u 13.00, Meri će pokušati da bolje razume britansku opsesiju za hranom.

Kreće u misiju razotkrivanja svih tajni britanske kuhinje - od uzgajanja sastojaka, do pripreme neverovatnih đakonija. U šest izuzetnih epizoda, Meri upoznaje najstrastvenije kuvare Britanije i uzgajivače hrane, i otkriva njihove inspirativne priče. Meri će nas i podučiti kako hrana može da promeni naš život na bolje.

Moglo bi se reći da nema arome koja mu je strana, ali u novom TV serijalu, jednostavnog naziva "Kornvol", Rik Stajn otkriva bogatu kulinarsku tradiciju svog rodnog Kornvola.

Romantične regije britanskog ostrva poznate po prelepoj obali i slikovitim lučkim varošicama. U ovoj emisiji, Rik Stajn prikazaće nam Kornvol kakav on poznaje i voli, daleko od turističkih ruta i svima znanih lokacija. Kornvol je jedinstven deo Velike Britanije, čiji su identitet i prošlost čvrsto ukorenjeni u keltskom nasleđu.

Foto 24 Kičn

Rik nam otkriva kako su zemlja i more oblikovali sadržaj lokalnih špajzeva i u svakoj epizodi priprema jednostavno jelo, inspirisano putovanjima po Kornvolu. Na meniju je brancin sa majonezom od komorača, jednostavan omlet s krabom, kornvolski povrtni brijam, kao i poširane kruške s kupinama i crnim vinom.

Poznati kuvar uz pomoć lokalaca vodi gledaoce kroz bogatu istoriju i nasleđe ove ponosne i prelepe regije. Drugi deo serijala pratimo od 15. juna, radnim danima od 14.30.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)