PREDSTAVLJANJE KNJIGE JASMINE TUMBAS U SALONU MSUB: Jugoslovenke - od Marine Abramović do Lepe Brene

M.A.K.

01. 06. 2022. u 15:13

U IZDANjU kuće "Mančester juniversiti pres", pojavila se knjiga Jasmine Tumbas - "I Am Jugoslovenka!" koja će biti predstavljena u subotu, 4. juna u 18 časova, u Salonu Muzeja savremene umetnosti (Pariska 14).

ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ ЈАСМИНЕ ТУМБАС У САЛОНУ МСУБ: Југословенке - од Марине Абрамовић до Лепе Брене

Foto promo

Delo čiji je podnaslov "Feministička politika performansa tokom i posle jugoslovenskog socijalizma" obuhvata umetnice od 1970-ih do danas, uključujući Marinu Abramović, Katalin Ladik, Sanju Iveković, Vlastu Delimar, Šejlu Kamerić, Tanju Ostojić i druge, uz muzičke legende kao što su Lepa Brena i Esma Redžepova.Autorka analizu sprovodi i kroz pogled na neke od radova relevantnih umetnika, iz istog perioda, kao što su Zoran Popović, Raša Todosijević, Mladen Stilinović, Bogdanka Poznanović, Mirko Ilić, Goranka Matić. 

Razgovor će moderirati Una Popović, kustoskinja Zbirke fotografije, filma, videa i digitalnih medija MSUB. Inače, Jasmina Tmbas je doktorirala istoriju umetnosti sa Univerzitetu "Djuk" (SAD), predaje savremenu istoriju umetnosti i studije performansa i direktorka jena Odeljenju za globalne studije roda i seksualnosti na Univerzitetu u Bafalu (SAD).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju