ZAVRŠENI 39. "NUŠIĆEVI DANI": Bogdanu Dikliću nagrada za životno delo

J.Ilić

26. 05. 2022. u 22:47

FESTIVAL "Nušićevi dani”, 39. po redu, zatvoren je dodelom festivalskih nagrada. Nušićeva nagrada za životno delo glumcu-komičaru uručena je dramskom umetniku, Bogdanu Dikliću.

ЗАВРШЕНИ 39. НУШИЋЕВИ ДАНИ: Богдану Диклићу награда за животно дело

Foto: N. Živanović

Laureat najvažnije festivalske nagrade, u svojoj zbirci ima najznačajniju nagradu za filmsku glumu, dve pulske “Zlatne arene”, a ovogodišnja „Nušićeva nagrada” je prvo veliko pozorišno priznanje za glumačku legendu.

- Hvala mojim dragim kolegama iz žirija. Kako  je formulisano obrazloženje, ovo je  moja prva značajna pozorišna nagrada... Lepo bi bilo da se to desi glumcu na početku karijere. Šta sam ja, svega nekih pedesetak godina na sceni. Jako sam radostan da su to moje kolege primetile, i svojim autoritetom čak i mene ubedili da je sve to tačno, a i lepo zvuči, kazao je Diklić koga je publika pozdravila dugotrajnim aplauzom i smehom.

NUŠIĆEVA "SREĆNA FAMILIJA" ZATVORILA FESTIVAL

Na zatvaranju festivala izveden i Nušićev šou „Srećna familija“ u kome učestvuju Uroš Jovčić, Slobodan Boda Ninković, Isidora Minić, Milorad Miki Damjanović, Mina Lazarević, Stevan Piale, Dragana Mićalović i drugi.

Diklić je sa samo 22 godine postao član Narodnog pozorišta u Beograd, a od 1995. je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta gde igra u predstavama “Beogradska trilogija”, “Molijer“, “Još jedan život”, “Italijanska noć”.  Igrao je i u Zvezdara teatru, sa Batom Stojkovićem, više od hiljadu puta u predstavi “Profesionalac”. Diklića publika obožava i zahvaljujući brojnim antologijskim ulogama na filmu.

Pobednička predstava 39. Nušićevih dana, po oceni  žirija, je Ana Karenjina Novosadskog pozorišta-Újvidéki Színház.

 

Nušićeva nagrada za najbolju predstavu u celini na osnovu glasova publike  je dodeljena ansamblu Beogradskog dramskog pozorišta za komad „Zaljubljeni Šekspir“ .

Nagrada „Milosav  Buca Mirković“ za najuspešnije glumačko ostvarenje na festivalu pripala je Dari Džokić za ulogu u predstavi "Rolerkoster"  pozorišta Atelje 212 .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna