OTVORENI 39. „NUŠIĆEVI DANI“: Predstavom "Ana Karenjina" novosadskog pozorišta počeo pozorišni festival (FOTO)

J.I.

20. 05. 2022. u 22:19

POZORIŠNI festival "Nušićevi dani" otvoren je večeras u Centru za kulturu u Smederevu. Festival, 39. po redu, otvorio je gradonačelnik Smedereva, Jovan Beč.

ОТВОРЕНИ 39. „НУШИЋЕВИ ДАНИ“: Представом Ана Карењина новосадског позоришта почео позоришни фестивал (ФОТО)

Foto: N.Ž.

Večeras je izvedena prva predstava „ Ana Karenjina“ u režiji Dejana Projkovskog nastala u produkciji Novosadskog pozorišta ,,Ujvideki Szinhaz’’.

Uoči početka predstave, tradicionalno je položen venac na spomenik Branislavu Nušiću, a zatim je u galeriji Centra za kulturu Smederevo otvorena izložba ,,Scenske vizure’’ studenata Fakulteta primenjenih umetnosti sa odseka scenografije.

Na takmičarskom repertoaru ove godine je ukupno pet predstava. Predstavu „Izbiračica„ 22. maja izvešće Narodno pozorište iz Subotice, a dan kasnije pred publikom biće „Rolerkoster“ Ateljea 212. Predstava „Vuci i ovci“ Narodnog pozorišta iz Beograda je na repertoaru 24. maja, a 25.maja „Zaljubljeni Šekspir“ Beogradskog dramskog pozorišta.

Nagrada za najbolju predstavu, i Nušićeva nagrada za životno delo glumcu-komičaru, koja ove godine odlazi u ruke dramskog umetnika Bogdana Diklića, biće uručene u završnici festivala, 26. maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna