UMETNOST KAO MISIJA: Milijana Nikolić o večerašnjem gostovanju u "Trubaduru"

M. Mirković

20. 04. 2022. u 09:36

U TRENUTKU u kome je, kako sama kaže, umetnost - pozorišna, pa i operska, više no ikad postala misija, mecosopran Milijana Nikolić ponovo peva na sceni Narodnog pozorišta, na kojoj je debitovala.

УМЕТНОСТ КАО МИСИЈА: Милијана Николић о вечерашњем гостовању у Трубадуру

Milijana Nikolić i Rozario la Spina, Foto Promo

Večeras u Verdijevom "Trubaduru", pored Milijane u roli Ciganke Acučene, gostuje još jedna internacionalna zvezda - tenor Rozario la Spina dočaraće lik naslovnog junaka, trubadura Manrika.

- Neizmerno se radujemo, i Rozario i ja mnogo volimo Verdija a posebno "Trubadura", divno sarađujemo sa rediteljkom Ivanom Dragutinović Maričić kojoj je ova predstava prvenac, a uvek je divno ponovo deliti scenu sa dragim kolegama Dragutinom Matićem, Sanjom Kerkez koju sam gledala sa divljenjem još tokom studija, i drugima - kaže Milijana, koja je poslednji put gostovala u Narodnom pozorištu upravo sa La Spinom, januara 2016. u Verdijevoj "Aidi".

- Svako gostovanje u mom Beogradu mi je prekratko, moramo da sabijemo sve emocije u premalo vremena i prostora, ali iako oboje nosimo mnogo iskustva sa scena širom sveta, uvek od ovdašnjih kolega dobijemo i neka nova, dragocena saznanja - navodi umetnica koja dugo živi i radi u Australiji, a nastupa kako u svim operskim kućama tog najudaljenijeg, tako i na svim ostalim kontinentima. O roli Acučene, koju je osim u Australijskoj operi, sa uspehom pevala u Teatru Verdi u Trstu, Teatru Petruceli u Bariju i u Japanu, kaže da je izuzetna i izazovna:

- Nije nimalo lako igrati jednog takvog, u suštini, antiheroja, to je uvek veliki izazov.

Acučena je posve poseban lik, jedna izmučena žena i majka, koja je gledala svoju majku na lomači i to iskustvo ju je zauvek izmenilo tako da ona nosi u sebi ogromnu patnju i bol...

Ekipa

POD dirigentskom upravom Dejana Savića, u najpopularnijem i najuzbudljivijem ostvarenju iz Verdijeve "latinske trilogije", večeras će sa gostima, pored Matića i Kerkezove, nastupiti i Nenad Jakovljević, Tatjana Mitić, Mihailo Otašević, Siniša Radin i Predrag Gligorić, Orkestar i Hor Narodnog pozorišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)