KO JE PUCAO U MILETA JAKOVLJEVIĆA? Scenaristkinja Nataša Drakulić o šestoj sezoni popularne serije "Ubice mog oca"

J. BANjANIN

05. 03. 2022. u 13:28

INSPEKTOR Aleksandar Jakovljević našao se oči u oči sa ubicom svog oca, ali i upao u zamku jer mu je neko uperio repetiran pištolj u leđa.

КО ЈЕ ПУЦАО У МИЛЕТА ЈАКОВЉЕВИЋА? Сценаристкиња Наташа Дракулић о шестој сезони популарне серије Убице мог оца

Foto Promo

Finale petog ciklusa popularnog kriminalnog serijala "Ubice mog oca" zaledilo je krv u žilama vatrenih obožavalaca i ostavilo nas sa mnoštvom nedoumica. Tokom 12 epizoda, koje smo pratili na Superstar TV i Prvoj, neke misterije su odgonetnute, ali i dalje nije poznato ko je ubio Aleksandrovog oca Mileta. Scenaristkinja Nataša Drakulić još prošle godine počela je da priprema scenario za šestu sezonu i u ekskluzivnom razgovoru za "TV novosti" otkriva šta nas očekuje u novih 12 epizoda. Kako saznajemo, planirano je da prva klapa padne 12. marta, a režiju novog ciklusa potpisuju stari znanci i reditelji ove serije Miloš Kodemo i Miroslav Lekić. U produkciji ponovo učestvuju "Telekom Srbija", "Film danas" i "Dandelion".

- U toku su intenzivne pripreme, privodi se kraju obilazak lokacija i potpisuju se ugovori sa glumcima. Zajedno radimo od 2016. godine, i niko nije mogao da očekuje da će serijal dogurati do ove sezone, ali svima nam je drago što je publika sa nama već pet i po godina. Od prvog dana, kada smo dobili ponudu da razvijemo kriminalističku seriju, entuzijazam nas nije napuštao, čak ni kad je ta prva ponuda prestala da važi. Napisali smo seriju do kraja, brusili je i čekali pravi trenutak. Ova serija je promenila mnogo toga i pokazala da ovaj žanr kod nas itekako ima publiku. Posle su se pojavile mnoge sjajne serije, a posebno izdvajam "Besu" i "Klan" - kaže scenaristkinja.

Aleksandar Dimitrijević, Foto P. Milošević

Kao i svake sezone, Nataša Drakulić ima specijalne želje koga bi od glumaca htela da vidi u novoj sezoni "Ubica", pa nas tako i ovog puta očekuje mnogo iznenađenja.

- Kroz "Ubice" je prošlo mnogo glumaca, a mnoge smo nažalost filmski ubili. Svi naši likovi ostaju, ali imamo i mnogo novih. Kasting je bio velik i po prvi put je bio javno otvoren, jer smo hteli da upoznamo nove mlade ljude, pogotovo iz regiona. Radujem se što nam se ove godine pridružuje talentovani glumac Aleksandar Dimitrijević, koji igra glavnu ulogu u seriji "Klan". Sa nama su napokon Srđan Miletić i Miloš Vlalukin, sa kojima nikada do sada nisam radila. Obojica igraju stranu zla i jedva čekam da ih vidim u tim ulogama. Veoma se radujem što će sa nama biti i Tarik Filipović, jedno od mojih omiljenih TV lica i pre svega izuzetan glumac. Nestrpljiva sam i da nam se u šestoj sezoni pridruže i Sonja Damjanović i Sanja Jovićević Popović, kao i glumci iz Republike Srpske, Goran Jokić i Slobodan Perišić, koji su igrali u "Dari iz Jasenovca". Ko igra čuvenog Curnaja, čoveka koji je direktno ubio Aleksandrovog oca, još ne smem da otkrijem, ali reč je isto o velikoj regionalnoj glumačkoj zvezdi. Taj kog svi želimo da vidimo u liku Curnaja, hoće da igra i trenutno se dogovaramo oko termina snimanja - otkriva nam Nataša Drakulić.

I posle pet sezona popularne serije, nadahnuća za nove epizode ne nedostaje, a scenaristkinja je izabrala novu aktuelnu temu.

- Biće nastavljena glavna linija priče i direktno suočavanje Aleksandra sa ubicom svog oca. Centralna tema serijala ovog puta je teška bolest zavisnosti koja uništava, ne samo zavisnika već i njegovu porodicu i ljude koji ga vole. U početku je i samo društvo tolerantno prema uzroku zavisnosti, ali đavo kad-tad dođe po svoje. Tada se razara porodica, gube poslovi, veze, prijateljstva, a na kraju i životi. Nažalost, radnja te linije priče inspirisana je istinitim događajima. Želim da se zahvalim svim stručnim saradnicima na nesebičnoj pomoći tokom pisanja scenarija. Kroz proces pisanja naučila sam mnogo i to me je lično veoma promenilo. Nadam se da će ovo i nekom drugom pomoći, jer nikad ne smemo da zaboravimo moć televizije - ističe Nataša.

Tarik Filipović, Foto Instagram

Ostaje nam da vidimo da li je uzrok te teške bolesti zavisnosti alkohol, droga, kocka ili nešto sasvim drugo. Podnaslov šeste sezone serije je "začarani krug" jer, kako Nataša dodaje, čovek misli da može sam, da nije to ništa strašno, da je sve lako, samo obična zabava, druženje, a onda dođe do dna.

- Sve to utiče i na naše glavne likove. Oni jesu profesionalci i naviknuti su na sve strahote tog posla, ali se menjaju zajedno sa radnjom priče, pogotovo inspektor Mirko Pavlović (Marko Janketić) koji ima porodicu. Aleksandra nećemo oženiti ni u ovoj sezoni, mada iskreno navijam da se to Vuku Kostiću desi u stvarnosti. Put inspektora Jakovljevića nije lak, jer sad predstoji borba do kraja. U okršaju Aleksandra i Curnaja nema nazad i ne može biti predaje. Vuk Kostić je stub ove serije zajedno sa Tihomirom Stanićem u ulozi Predraga Marjanovića, koji u ovoj sezoni postaje ministar policije i to će biti zanimljivo. Hteo ili ne, Marjanović dolazi na mesto Zagorke Obradović (Mirjana Karanović) i život mu se potpuno menja, ali on je prepreden igrač. Na korak je ispred svih, lukav i nikad nismo načisto da li je dobar ili loš karakter. U šestoj sezoni ćemo i to razrešiti. Iako je Obradovićka dala ostavku, u nastavku ćemo ponovo videti Mirjanu Karanović, kao i Vojislava Voju Brajovića u liku njenog supruga Vukašina i Mladena Sovilja u ulozi njihovog sina Mihajla - kaže Nataša Drakulić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna