„BILO JEDNOM U SRBIJI“: Besplatne karte za premijeru u Leskovcu

Игор Митић
Igor Mitić

28. 02. 2022. u 15:59

FILM „Bilo jednom u Srbiji“ Petra Ristovskog, koji je inspirisan Leskovcem između dva svetska rata, premijerno će biti prikazan u gradu na Veternici i to, u nedelju 6. marta od 20 sati, u hali „Partizan“.

„БИЛО ЈЕДНОМ У СРБИЈИ“: Бесплатне карте за премијеру у Лесковцу

foto: arhiva Lefilm

Privilegiju da prvi pogledaju ovo filmsko ostvarenje imaće Leskovčani koji će od lokalne samouprave dobiti 2.500 besplatnih karata za šta će, prema odluci Gradskog veća, iz lokalnog budžeta biti izdvojeno 750.000 dinara.

Podela karata počinje u utorak na više prometnih mesta u Leskovcu. Takvi punktovi biće, pored ostalog, postavljeni ispred Leskovačkog kulturnog centra i kod spomenika Tomi Zdravkoviću. Zakazanoj premijeri moći će da prisustvuje 500 osoba, a prikazivanje filma u hali „Partizan“ biće nastavljeno i naredna četiri dana.

Film „Bilo jednom u Srbiji“ sniman je na velikom broju lokacija u Leskovcu. On govori o vremenu kada je ovaj grad iz turske kasabe prerastao u grad važan na mapi Evrope prvenstveno po svojoj tekstilnoj industriji kada je i dobio svoje drugo ime - srpski Mančester.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je izrazio zadovoljstvo što će ovo filmsko ostvarenje ostati kao trajno svedočanstvo na jedan istorijski period koji je veoma važan za sve Leskovčane.

U njemu se ne govori o konkretnim ličnostima niti se film bavi nekim konkretnim događajima. U glavnoj ulozi je Leskovac odnosno njegov preduzetnički duh i mentalitet koji je omogućio da se razvija kako se tada govorilo „amerikanskom brzinom“.

Ovo je film o običnim ljudima, ali vizionarima koji su na blatnjavim ulicama i kaldrmi doživeli svoj evropski san ili kako je autor ovog projekta Zvonimir Šimunec rekao „film o vremenu kada se mnogo istorije sručilo na malo geografije“.

Deo velike glumačke ekipe čine Viktor Savić, Teodora Ristovski, Radovan Vujović, Nemanja Oliverić, Dragan Petrović Pele, Sloboda Boba Mićalović, Zoran Cvijanović, Predrag Miki Manojlović...Posle premijere 6. marta, film će biti prikazan publici u Nišu, Beogradu, Novom Sadu i Subotici, a onda i u biskopima širom Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)