DOKTORI KONJEVIĆI I RADAK DOBIĆE BEBU: Snima se sto novih epizoda domaće medicinske drame "Urgentni centar"

J. BANjANIN

26. 02. 2022. u 17:42

UZBUDLjIVU treću sezonu domaće serije "Urgentni centar" ispratili smo još krajem maja 2021. godine, na Prvoj TV. Produkcija "Emoušn", koja je vlasnik licence za originalnu američku seriju, posvetila se tada seriji "Dinastija" i mnogi gledaoci su se zapitali da li će ostati uskraćeni za rasplet dogodovština omiljenih junaka u belim mantilima.

ДОКТОРИ КОЊЕВИЋИ И РАДАК ДОБИЋЕ БЕБУ: Снима се сто нових епизода домаће медицинске драме Ургентни центар

Foto promo

Sumnje je definitivno razvejala vest da je nedavno pala prva klapa četvrte sezone naše jedine medicinske drame.

- Posle velikog uspeha poslednje sezone, snimamo još 100 epizoda. U velikom timu iza kamere imamo desetak scenarista i osam reditelja - otkriva ekskluzivno za "TV novosti" prvi čovek "Emoušna" Goran Stamenković.

Scenario dosadašnjih 146 epizoda potpisali su Sara Radojković, Marko Backović, Vladimir Petrović, Neda Radulović, Jelena Vuksanović, Neda Gojković i Vida Basara. Reditelji trećeg ciklusa bili su Katarina Živanović, Aleksandra Elčić Čelanović, Kosta Đorđević, Nenad Ognjenović, Ivan Jevtović, Milan Todorović, Srđan Mikić i Stanislav Simić.

Otkako je zaživela 2014. godine, serija je pridobila simpatije publike koja je pomno pratila živote doktora i medicinskog osoblja kroz duge smene u Urgentnom centru, lične probleme, ali i najlepše momente. Treća sezona bavila se društveno odgovornim temama, kao što su neželjene trudnoće maloletnika, polno prenosive bolesti, huligani, zloupotreba narkotika, seksualno zlostavljanje i vršnjačko nasilje, ali govorila je i o ljubavi, empatiji, dobročinstvu, kolegijalnosti.

- Zaplet četvrte sezone neće se baviti kovidom. Sva istraživanja u svetu govore da ljudi u vreme pandemije virusa korona ne žele da gledaju serije koje se bave tom temom - ističe Goran Stamenković.

Do sada su se u "Urgentnom centru" smenjivali brojni glumci, a u novoj sezoni sigurno ćemo ponovo gledati Dragana Mićanovića kao doktora Aleksu Radaka i Mariju Vicković kao doktorku hirurgije Simonidu Konjović.

Foto promo

U novim kadrovima sa snimanja, koje je Goran Stamenković podelio na "Instagramu", na vratima bolnice pojavljuje se Simonida u kolicima, sa stomakom "do zuba". Trudnoj doktorki upravo počinju kontrakcije, a podršku joj pruža Aleksa. Doktor Radak se na kraju trećeg ciklusa borio sa teškom bolešću. Posle operacije bilo je neizvesno da li će se potpuno oporaviti, pa će mnoge ljubitelje serije obradovati lepe vesti da je zdrav i na nogama. U drugom kratkom snimku, glumac Dragan Mićanović osmehnut u rukama drži bebu. Ako je verovati ovim "tizerima", izgleda da će u porodicu Radak-Konjević stići prinova.

Glumica Olja Lević, koja je tumačila doktorku Tamaru Macanović, nedavno je izjavila da nije sigurna da li će snimanje "Urgentnog centra" uspeti da uklopi sa radom na seriji "Igra sudbine", ali i da će se njen lik svakako pojaviti u novim epizodama. Možda je najveće iznenađenje povratak Ivana Bosiljčića u ulogu doktora Nemanje Arsića. Naš poznati glumac, koji mnogo radi u Rusiji, izostao je iz drugog dela poslednje sezone. Prema originalnom scenariju, njegov lik, koga u američkoj verziji tumači Džordž Kluni, nije se vratio u ekipu. U holivudskom izdanju u seriju se nije vratio ni lik medicinske sestre koju igra Sloboda Mićalović. Da li ćemo voljenu glumicu možda ponovo videti u ulozi Marte Vuković?

- Glumačka ekipa koja je bila, ostaje ista. Pošto je veliki broj novih epizoda, s vremenom će doći i do određenih promena. Još traje izbor glumaca za nove uloge - objašnjava nam Goran Stamenković.

Foto promo

Uloge u seriji "Urgentni centar" igraju i Ivan Jevtović, Dubravka Mijatović, Bane Vidaković, Zinaida Dedakin, Nikola Vujović, Marina Ćosić, Ivan Đorđević, Anja Mit, Milan Kolak, Maja Nikolić, Milica Majkić...

Nema sumnje da će nove epizode doneti mnogo dogodovština, urgentnih situacija i životnih obrta. Za medicinski tim Urgentnog centra život je borba, jer od jutra do mraka spasavaju živote. Da li će se nekim članovima tima promeniti prioriteti, saznaćemo u četvrtoj sezoni koja će biti emitovana na Prvoj televiziji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega