O TEMELJIMA STVARANJA MODERNE GRČKE DRŽAVE: Predstavljanje knjige ambasadora Srbije u Grčkoj Dušana Spasojevića

G. N.

21. 12. 2021. u 18:00

PREDSTAVLjANjE knjige ambasadora Srbije u Grčkoj Dušana Spasojevića "Grčka: Rat za nezavisnost, stvaranje države i preporod nacije", biće održano narednog ponedeljka od 19 sati u Galeriji '73. O knjizi će govoriti prof. dr Aleksandar Rastović, direktor Istorijskog instituta Beograd, prof. dr Nebojša Vladisavljević sa Fakultet političkih nauka i dr Bojan Dimitrijević, zamenik direktora Instituta za savremenu istoriju i autor.

О ТЕМЕЉИМА СТВАРАЊА МОДЕРНЕ ГРЧКЕ ДРЖАВЕ: Представљање књиге амбасадора Србије у Грчкој Душана Спасојевића

Privatna arhiva

"Grčka: rat za nezavisnost, stvaranje države i preporod nacije", srpskog ambasadora u Atini Dušana Spasojevića, je prva knjiga na srpskom jeziku koje se bavi temom današnje Grčke, temeljima na kojima je uspostavljena moderna grčka država i stvoren nacionalni identitet savremenih Grka.

Reč je o posebnom izdanju u zajedničkom poduhvatu izdavačke kuće Čigoja štampa, Instituta za noviju istoriju, Instituta za evropske studije i Fondacije Šaper.

Od 2019. godine Gradska opština Čukarica je bratska opština sa glavnim gradom najvećeg grčkog ostrva Krit, Iraklionom, a inicijativu i podršku u ostvarivanju saradnje kroz bratimljenje pružio je upravo ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)