SA NOVOM POSADOM U DRUGU SEZONU: Snimanje popularnog sitkoma "Aviondžije" nastavlja se 21. decembra

M. JUNGIĆ MILOŠEVIĆ

18. 12. 2021. u 10:38

SNIMANjE druge sezone "Aviondžija", prvog domaćeg sitkoma o dogodovštinama avionske posade, u produkciji "Telekoma Srbije" i kuće Hype production, počinje 21. decembra u Beogradu. Autor ove humorističke serije je Saša al Hamad, a režija ovog ciklusa poverena je mladoj rediteljki Suzani Purković.

СА НОВОМ ПОСАДОМ  У ДРУГУ СЕЗОНУ: Снимање популарног ситкома Авионџије наставља се 21. децембра

Slaven Došlo, Marija Babić, Jelena Rakočhević i Miloš Đorđević, Foto Promo

Scenario 48 epizoda potpisuju Tatjana Ilić i Milena Depolo, kojima će se u drugom nastavku pridružiti Filip Vujošević i Milica Jevtić. U želji da vam otkrijemo bar deo onoga što će se dešavati u drugoj sezoni, saznali smo kako je nastao scenario za "Aviondžije 2", koje ćemo na proleće gledati na kanalu Superstar TV.

- Ima mnogo novina u novoj sezoni. Ostalo je samo četiri ili pet starih likova. Imamo novu posadu, novog pilota, nove stjuardese, drugačije smo pisali scenario, više melodramski, nežnije, tako da nema više onog oštrog humora iz prve sezone, mada je u osnovi i dalje priča o avanturama posade. Ipak, drugačija je glumačka podela i malo su mlađi likovi. Na kraju će se neki od starih likova i vratiti - otkriva, za "TV novosti", Tatjana Ilić, koja inače na Fakultetu za medije i komunikaciju predaje predmet Sva lica TV komedije.

Bojana Kovačević Gajin kao perserka Dana, Foto Promo

U nastavku serije nećemo više gledati glumca Nenada Herakovića, koji je igrao persera Macana, a među glumcima koji tumače nove likove, naći će se i Ivan Đorđević Džudi i Marko Sovilj.

- Nov lik je i stjuardesa Barbara, mlada, moderna devojka iz bogate porodice, koja je vegan i vodi računa o ekologiji. Sva je ispravna i ima potrebu da da svoj doprinos društvu. Imamo i novog, mladog stjuarda, Bebu, koji je oduševljen avanturama Macana i Cegera, o kojima je slušao razne priče. On je iz drugog socijalnog miljea, iz siromašne porodice, ali se borio kroz život, pravi je ulični tip, nešto kao Del boj, "muvator", ali ima dušu.

Barbara i Beba će biti nosioci emotivne linije u drugom nastavku serije. S druge strane, novi stjuard Stanko je nosilac komične linije u našoj priči. Sav je ispravan, sve zna, ima sve informacije, najbolji je u klasi, ali je "poluautističan". Međutim, on će se zaljubljiti u pilotkinju koja je starija od njega.

Scenaristkinje Tatjana Ilić i Milena Depolo, Foto Promo

Lik žene pilota će tumačiti glumica Sofija Juričan, za koju Ilićeva ima samo reči hvale i kaže da je neverovatno talentovana za komediju.

- Ona je malo starija od Stanka, ima oko četrdesetak godina i prava je muškarača. Njen sin od 19 godina je isti kao Stanko, prava sveznalica. On se ponaša kao da je on njoj roditelj, a to se obično dešava kada je roditelj malo "lud", pa dete mora da bude odgovornije. Ona je spremna na svaki izazov, rizikuje i kao pilotkinja, voli ekstremne sportove, jednostavno je takva.

U nastavku priče, objašnjava Tatjana, više će doći do izražaja i lik Anđele (Teodora Bjelica), direktorove ćerke, koja se do sada pojavila samo u nekoliko epizoda.

- Nju je otac, po kazni, stavio u posadu. Međutim, tatina ćerka je ultrabuntovna i radi sve protiv oca, čak se "muva" s njegovim ortacima, prava katastrofa.

Toni Mihajlovski kao mehaničar Krca, Foto Promo

I u novim epizodama "Aviondžija" ćemo i dalje kao goste viđati poznate ličnosti, mada će ih, otkriva Tatjana, biti manje nego u prvoj sezoni. Saznali smo, takođe, u čemu je razlika između naših i američkih sitkoma.

Slaven Došlo, Marjan Todorović i Nenad Stojmenović, Foto Promo

- U "Aviondžijama" nema, kao u američkim sitkomima, smejanja na svakih trideset sekundi, ali smo što se tiče dramaturgije, seriju pisali kao čist sitkom. Takođe, način na koji se produkciono snimaju američki sitkomi, razlikuje se od našeg. Mi snimamo mnogo brže, epizodu za dan. Nedavno sam otkrila da se čuvena američka serija "Prijatelji" snima tako što glumci pet dana probaju. Rade isključivo čitajuće probe, bukvalno kao za pozorišnu predstavu. Tako za pet dana naprave mini predstavu i onda je snime šestog dana. Zato je kod njih sve tako precizno.

Svaka epizoda sitkoma "Aviondžije" prati let u neki novi grad na kojem se posada susreće sa novim, ludckastim putnicima i najrazličitijim peripetijama i opasnostima koje život među oblacima donosi. Ali, ono što njihovu malu grupu čini posebnom jeste ljubav i prijateljstvo koje se rađa među njima, tako da zajedno uspevaju da prevaziđu sve probleme i opasnosti i da pronađu put do kuće.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna