PRIČA O TKAČIMA SVILE: Dirljiv roman "Kupina i divlja ruža" Sonje Velton

D. B. M.

03. 12. 2021. u 20:34

RASKOŠAN i dirljiv roman "Kupina i divlja ruža" Sonje Velton čitaoce uvodi u osamnaestovekovno okruženje tkača svile u Engleskoj. Ester Torel, žena hugenotskog tkača svile, uverena je da sprovodi božju volju kad izbavi Saru Kemp iz bordela. Sara sumnja da je život sluškinje bolji od života kurve, ali prilika da pobegne iz stega svoje madam previše je dobra da bi je odbila.

ПРИЧА О ТКАЧИМА СВИЛЕ: Дирљив роман Купина и дивља ружа Соње Велтон

Laguna

U lepoj kući Torelovih u Spitalfildsu, gde ritam razboja odbrojava vreme, između dve žene vlada nerazumevanje. Sara prezire gospodaričino odbijanje da prizna licemerje koje vlada u njenom domu, a Ester, isuviše obuzeta sopstvenim tajnama, Saru doživljava kao samo još jedno svoje dobro delo.

Zbog svile je Ester toliko rastrojena. Godinama osmišljava dezene za svilu nadajući se da će njen muž dozvoliti da se jednog dana istkaju na tom prefinjenom tkanju. Kad ismeje njene ambicije, Ester nehotice pokreće događaje koji će promeniti sudbinu čitavog domaćinstva Torelovih i pripremiti pozornicu za pogubni dan obračuna Ester i Sare.

"Kupinu i divlju ružu" je objavila "Laguna". 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)