"ANTIGONA" U CRNOJ GORI: Predstava rađena u saradnji pozorišta iz Gračanice i Zaječara obići će Nikšić, Herceg Novi i Kotor

V.V.S.

24. 11. 2021. u 17:53

NARODNO pozorište Priština (sa sedištem u Gračanici) i Narodno pozorište Timočke krajine "Zoran Radmilović" ovih dana sa "Antigonom" (režija Nenad Todorović) imaće malu crnogorsku turneju: Nikšićani će predstavu videti 26. novembra, a potom i publika u Herceg Novom i Kotoru.

АНТИГОНА У ЦРНОЈ ГОРИ: Представа рађена у сарадњи позоришта из Грачанице и Зајечара обићи ће Никшић, Херцег Нови и Котор

Narodno pozorište Priština

Tako, posle izvođenja po centralnoj Srbiji, ovaj pozoriši projekat putuje i van granica zemlje:

- Nadam se da će to biti početak saradnje, da ćemo sa drugim predstavama imati priliku da gostujemo u Crnog Gori i tumačimo likove koji nesumnjivo pripadaju našoj kulturi - kaže Predrag Radonjić, direktor gračaničkog teatra. - Saradnja sa kolegama iz Zaječara veliko je iskustvo i srećna okolnost: uz druženje i saradnju, razmenili smo ogromnu energiju, što se pokazalo i u kvalitetu predstave.

Prvo izvođenje "Antigone" u Crnoj Gori biće upriličeno u Nikšiću na "Međunarodnom festivalu glumca - Nikšić 2021".

- Navikli smo da igramo u povoljnim uslovima, ali smo svakako na neuslove navikli još više, tako da nas ništa ne može iznenaditi, niti poremetiti - reči su glumca Igora Damnjanovića, kome je u predstavi pripala uloga Kreonta.

Posle turneje po Crnog Gori, u Gračanici nastavljaju sa pripremom predstave "Sumnjivo lice" u režiji Milana Neškovića, a premijera se očekuje krajem januara naredne godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)