"TEMA SVIH TEMA" OKUPIĆE 150 UČESNIKA: Matica srpska domaćin međunarodnog skupa posvećenog životnoj sredini

J. S.

05. 11. 2021. u 13:30

U MATICI srpskoj od 1. do 3. decembra u organizaciji Evropske asocijacije za hemiju životne sredine i Srpskog hemijskog društva biće održana 21. Naučna konferencija posvećena hemiji životne sredine – najavljeno je iz ove naše najstarije književne, kulturne i naučne institucije u Novom Sadu.

ТЕМА СВИХ ТЕМА ОКУПИЋЕ 150 УЧЕСНИКА: Матица српска домаћин међународног скупа посвећеног животној средини

matica srpska

Napominjući da je životna sredina danas dominantna tema među humanističarima, filolozima, ali i u drugim oblastima, Matičin predsednik prof. dr Dragan Stanić rekao je da ova ustanova posvećuje veliku pažnju ekološkoj problematici kroz naučnoistraživački rad, a da će ovaj skup biti organizovan uz sve antipandemijske mere.

Profesor dr Milan Matavulj, Matičin potpredsednik, prof. dr Branimir Jovančićević, predsednik Organizacionog odbora naučnog skupa, prof. dr Dušan Sladić, predsednik Srpskog hemijskog društva, istakli su da im je već pristiglo 155 radova na ovu temu, te da je polovina autora iz Srbije, a ostali su iz drugih zemalja. Oni će na skupu učestvovati lično, a neki od njih „onlajn“ putem.

Srpsko hemijsko društvo krasi duga tradicija, jedno je od 10 najstarijih društava te vrste u Evropi, a iduće godine obeležiće 125 godina trajanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)