MURAL SA LIKOM MARKA ŽIVIĆA U KRUŠEVCU: Sugrađani odaju počast preminulom glumcu (FOTO)

S.B.

28. 10. 2021. u 16:56

MURAL sa likom našeg poznatog glumca Marka Živića (1972-2021), koji je izgubio borbu protiv korona virusa ovih dana u ulici Vojislava Ilića u glumčevom rodnom Kruševcu.

МУРАЛ СА ЛИКОМ МАРКА ЖИВИЋА У КРУШЕВЦУ: Суграђани одају почаст преминулом глумцу (ФОТО)

Foto: S. B.

Autor dela je Vladimir Vasić, koji već nekoliko dana oslikava fasadu stare kuće nedaleko od Osnovne škole “Dositej Obradović”.

U svim razgovorima, Marko Živić isticao je vezu sa Kruševcem. Kako je za "Novosti" ispričao Bojan Ćetković jedan od Markovih prijatelja,"kruševački" komšija, producent u pozorištu, koliko god da su bili pripremljeni da je moguć najgori ishod po njihovog prijatelja, kada im je javljeno, ostala je neka knedla da stoji u grlu baš na mestu gde je njihov "Mare" svojevremeno bio operisan zbog bolesti, između jednjaka i želuca.

- Našao sam zadnju poruku koju sam mu poslao "Čuvaj grlo, štedi glas,preživeo si svašta, preživećeš i ovo. Volimo te. Drži se" - prisećao se za "Novosti" Branislav Nedić, bliski prijatelj, upravnik Kruševačkog pozorišta, gde je zajedno Markom i počeo svoju profesionalnu karijeru.

Maretova drugarica Svetlana Đurđević ispričala nam je da nije bilo angažmana,makar i simboličnog, koji bi "njihov Mare" odbio ukoliko bi poziv stigao iz Kruševca.

Ove godine u Kruševcu je osvanuo i mural posvećen legendarnom Nenadu Stefanoviću - Japancu (1959-2021), jednim od najboljih basista SFRJ, rodom iz Kruševca, dok je u selu Ribare, na fasadi područnog odeljenja Osnovne škole "Velizar Stanković - Korčagin" oslikan mural velikom glumcu Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću (1929-2015), koji je detinjstvo i gimnazijske dane proveo u Kruševcu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: JELENI UMIRU SAMI ZA KRAJ: Najpotresniji prizor sa sahrane Marka Živića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)