PREMIJERA BALETA "ALISA": U koreografiji Dejana Kolarova na sceni Narodnog pozorišta

V.V.S.

13. 10. 2021. u 14:59

U OKVIRU projekta "Mladi koreografi" 25. oktobra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta premijerno će biti izveden balet "Alisa" u koreografiji Dejana Kolarova.

ПРЕМИЈЕРА БАЛЕТА АЛИСА: У кореографији Дејана Коларова на сцени Народног позоришта

Narodno pozorište u Beogradu

Projekat "Mladi koreografi" pokrenula je pre nekoliko godi­na direkcija Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu sa ciljem da pruži šansu i otvori novi prostor mladim, kreativnim baletskim stvaraocima.

Kolarovu je kao inspiracija za predstavu poslužila "Alisa u zemlji čuda" Luisa Kerola, jedno je od najpoznatijih dela dečje fantastike u svetu (objavljeno 1865. godine).

- Oduvek mi je bila želja da napravim predstavu o nečemu što povezuje sve nas, a to je da sve potiče iz porodice. Porodica je ta od koje sve kreće i koja treba da nam da vetar u leđa da idemo dalje, hrabro kroz život - kaže koreograf i reditelj predstave Dejan Kolarov.

Podela okuplja ekipu igrača i glumaca u kojoj su Slobodan Beštić, Milica Jević, Aleksandra Kolarov, Olga Olćan, Sanja Ninković, Miloš Kecman i Nikola Bianko. Za ovu predstavu svoje glasove pozajmile su kolege iz sektora Drame, a reč je o Vanji Ejdus, Bojani Stefanović, Milošu Đorđeviću, Nenadu Stojmenoviću i Nikoli Vujoviću što će, na svoj način, ujediniti baletski i dramski sektor na sceni. U saradničkoj ekipi su Ana Krstajić (muzika), Mina Ćirić (dramaturg), Srđan Perić (kostimograf), Jelena Janković (fotograf), Vlado Marinkovski (svelto) i Jasna Saramandić (scenografija).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)