U SUSRET DANU OPŠTINE ĆUPRIJA: Izložba slika Bože Ilića u ponedeljak u Muzeju “Horeum Margi-Ravno”

Z. Rašić

10. 10. 2021. u 08:33

POVODOM obeležavanja Dana opštine Ćuprija, 13. oktobra, u ponedeljak će u galeriji Muzeja „Horeum Margi-Ravno“ biti svečano otvorena izložba slika Bože Ilića, iz zbirke Narodnog muzeja „Toplice“ iz Prokuplja – Umetnička galerija „Boža Ilić“.

У СУСРЕТ ДАНУ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА: Изложба слика Боже Илића у понедељак у Музеју “Хореум Марги-Равно”

Foto: Z. Rašić

U pitanju je jedan od najznačajnijih slikara ovog kraja Srbije, vodeći predstavnik socijalističkog realizma, a ove godine pomoravskoj publici u Ćupriji će biti predstavljena njegova dela u okviru sedme po redu izložba velikana srpske umetnosti dvadesetog veka.

Taj ciklus Muzej „Horeum Margi-Ravno“ započeo je 2015. godine i nastavlja ga svakog oktobra u kontinuitetu povodom obeležavanja Dana opštine.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: DUBOČKA PEĆINA: Dugačkim kanalima do pećinskog nakita

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)