RURK U FILMU O SVETOM NEKTARIJU: Srpska premijera ostvarenja Jelene Popović "Božiji čovek" koje postiže veliki uspeh u Grčkoj i Italiji

D. B. M.

06. 10. 2021. u 12:15

FILM "Božiji čovek" rediteljke Jelene Popović, posvećen Svetom Nektariju Eginskom, biće premijerno prikazan 14. oktobra u "Kombank dvorani" u Beogradu.

РУРК У ФИЛМУ О СВЕТОМ НЕКТАРИЈУ: Српска премијера остварења Јелене Поповић Божији човек које постиже велики успех у Грчкој и Италији

Foto Printskrin

Ostvarenje srpske rediteljke doživelo je ogroman uspeh u Grčkoj, gde već pet nedelja drži prvo mesto na listi gledanosti. Film je imao više od 300.000 gledalaca.

Glavne uloge igraju grčki glumac Aris Servetalis, američki superstar Miki Rurk, kao i ruski glumac Aleksandar Saša Petrov, domaćoj publici poznat iz filma "Led".

Foto EPA

Život Svetog Nektarija Eginskog u Grčkoj bio je praćen progonima. Bio je sveštenik običnog naroda, čija je poniznost iritirala određeni krug sveštenstva, a njegova predanost dodatno pobuđivala njihove sumnje i klevete. Uprkos tome što je lišen crkve, prognan iz Egipta i parohijana koji su ga voleli, Nektarije se prepustio tome da njegova vera u Boga bude najbolja odbrana.

Internacionalna glumačka postava, kao i produkcija filma doprineli su tome da "Božiji čovek" ne bude shvaćen isključivo kao film o crkvi, već i kao priča o dobročinstvu, veri, istinskoj dobroti i nadanju.

- Imala sam sreću da radim sa Arisom Servatalisom koji je odličan glumac - rekla je rediteljka. - On je posvećen veri i ima neku auru koja na prvi pogled odaje utisak da on može da bude Sveti Nektarije Eginski.

Ova biografska drama prikazana je na mnogim festivalima, a nedavno je ovenčana Gran prijem na festivalu u italijanskom gradu Trentu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!