"ČUDO" DIŽE ZAVESU: "Teatar na raskršću" u niškom Narodnom pozorištu

J. Ć.

08. 09. 2021. u 14:45

PREDSTAVOM "Čudo Svetog Georgija" po motivima istoimene drame Rusomira Bogdanovskog, koju su zajedno radila tri, pozorišta iz Niša, Bugarske i Rumunije, sinoć je u 19.15 u niškom Narodnom pozorištu počeo festival "Teatar na raskršću" koji će trajati do 14. septembra.

ЧУДО ДИЖЕ ЗАВЕСУ: Театар на раскршћу у нишком Народном позоришту

Foto Arhiva

Kako su ranije najavili organizatori, poštovanje svih epidemioloških mera je obavezno, a posetioci koji nemaju potvrdu o vakcinaciji, preležanom kovidu ili negativan test, moći će da se testiraju po ceni od 700 dinara u laboratoriji "Human" u ovom gradu.

Zaštitne maske su obavezne za posetioce, a prema rečima direktora Narodnog pozorišta Spasoja Ž. Milovanovića, testiraće se oni koji nemaju neku od potvrda, a koji su kupili kartu.

- Svako ko želi da dođe i gleda predstavu sa kupljenom kartom može da se testira i da uradi antigenski test po povlašćenoj ceni od 700 dinara. Nažalost, nismo bili u prilici da organizujemo da to bude besplatno, ali verujem da će se ljudi odazvati i sa ovim popustom - kaže Milovanović.

Ove godine, na festivalu koji je tri puta odlagan zbog neizvesne situacije sa pandemijom, učestvuju pozorišta iz sedam zemalja - Slovenije, Rumunije, Mađarske, Hrvatske, Severne Makedonije, Bugarske i Srbije.

Ovogodišnji selektori reditelj Vlatko Ilić i teatrolog Spasoje Ž. Milovanović odabrali su šest predstava iz regiona za takmičarski deo Festivala, a publika će moći da pogleda i predstave "Za sada je sve OK", "Dan kada ja više nije bilo ja", "Ko je ubio Dženis Džoplin", "Život je san", "Kons: Novo doba" i "Pazi na prazninu".

Na zatvaranju Festivala publici će se predstaviti Andre Gavriliju sa autorskim projektom "Recept za savršenstvo u nekoliko koraka koji ne vode nikuda" trupe "Mihaj Rajku" Severnog teatra Satu Mare iz Rumunije, koji će biti odigran u čast nagrađenih.

Najbolje očekuju i nagrade za najbolju predstavu, režiju, četiri glumačke nagrade, kostimografsko i scenografsko ostvarenje, originalnu scensku muziku, scenski pokret, kao i specijalna nagrada Festivala. Osim ovih, dodeljuju se i nagrada okruglog stola kritike i nagrada žirija novinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju