ZAHTEVNE I OPASNE AKCIONE SCENE: Snimanje druge sezone popularne serije "Besa" nastavljeno u Estoniji

J. BANjANIN

21. 08. 2021. u 10:38

NA uzanom mostu veliki tamni kamion i maleni sivi automobil se sudaraju. Teretnjak prolazi skoro bez oštećenja, ali stakla na autu pucaju, vozač menja pravac i ubrzo sleće u hladnu reku.

ЗАХТЕВНЕ И ОПАСНЕ АКЦИОНЕ СЦЕНЕ: Снимање друге сезоне популарне серије Беса настављено у Естонији

Foto Adrenalin produkcija

Ovi opasni kadrovi, koje "TV novosti" ekskluzivno objavljuju, zabeleženi su u dalekoj Estoniji u nastavku snimanja druge sezone popularne serije "Besa". Zbog scene sudara obustavljen je saobraćaj u blizini vodenice Vetla na severu Estonije, a podvodna scena nastala je na čak pet metara dubine.

Pored autora, scenariste i reditelja druge sezone, Igora Stoimenova, u snimanju ovako zahtevnih kadrova učestvovao je i Slaviša Ivanović kao koordinator kaskaderskog tima i režiser akcionih scena.

Pošto priča "Bese" počinje kad zloglasni šef mafije Dardan Beriša (Arben Bajraktaraj) izgubi kćer jedinicu u saobraćajnoj nesreći, koju je izazvao običan, porodičan čovek Uroš Perić, kome sada preti krvna osveta, ne čudi što se na estonskim putevima desila još jedna tragedija.

Srpski glumci Radivoje Raša Bukvić, koji igra Uroša Perića, Milica Gojković, koja glumi Milicu Perić, Lana Barić i Istok Šunter, koji tumače njihove naslednike, Unu i Vidana Perića, kao i Miloš Timotijević, koji dočarava lik inspektora Interpola Petrita Kocija, borave u estonskom glavnom gradu Talinu, gde će biti snimljene još neke od scena.

Internacionalnoj glumačkoj ekipi iz osam zemalja se u drugoj sezoni, kako "TV novosti" saznaju, priključuju i poznate estonske kolege Gert Raudsep i Hendrik Tompere Džunior Džunior.

Lana Barić, Radivoje Raša Bukvić, Marko Vasiljević i Slaviša Ivanović, koordinator kaskaderskog tima i režiser akcionih scena / Foto Adrenalin produkcija

- Izabrali smo odlične estonske glumce, što će dodatno obogatiti seriju koja je od prvog dana pomerila sve granice kada je reč o kastingu. Ovo je prvi projekat sa naših prostora koji se snima u Estoniji i baš ovde radimo akcione scene kakve još nisu viđene kod nas. Za mene je bio izazov, ali i velika čast da režiram na osam različitih jezika, i obožavam taj spoj različitih kultura koji je u našoj seriji kroz priču prisutan totalno spontano. Druga sezona Bese, siguran sam, produkcijski će prevazići prvu sezonu. Raša Bukvić ovde snima veoma zahtevan deo svoje uloge, kao i 14-godišnji Istok Šunter koji je već pokazao koliko je talentovan i nadam se da će ostati u glumačkim vodama - kaže za naš list režiser Igor Stoimenov.

"Besa", porodična triler-drama zasnovana je na balkanskom mitu o osveti, porodičnim odnosima, održanju reči i obećanja. Druga sezona, čije scene su snimane i u Crnoj Gori i u Srbiji, osim sudbinama glavnih likova Uroša, Dardana i Petrita, bavi se i pričama Luke (Milan Marić), Dritona Beriše (Jon Raci) i Iljira Sokoljija (Tristan Halilaj).

Foto Adrenalin produkcija

Jedan od glavnih pokretača radnje biće sukob modernog i tradicionalnog, jer dolazi novo vreme i nove generacije koje ne drže previše do tradicije i date reči. Tri starija glavna junaka zatičemo dve godine kasnije, izmeštene u neočekivanim okolnostima i situacijama. Paralelno ćemo pratiti sudbine više (anti)heroja koje će se međusobno preplitati, iako su geografski razdvojeni.

- U Estoniji snimamo najteži i produkcijski najzahtevniji deo serije, naročito akcione scene. Nekim danima savladavamo i po tri lokacije, tako da je tempo rada veoma intenzivan i naporan. Fokus nam je poslednjih dana bio na snimanju scene sudara, uz posebnu pažnju na bezbednost glavnih glumaca i ekipe. Imala sam veliku tremu kako će to sve funkcionisati, ali naše divne kolege iz "Nafta filma", lokalne servis produkcije, napravili su sjajan posao i sve ide po planu. Estonija je lepa i neobična zemlja. Priroda je očaravajuća i drago nam je što ćemo našoj publici otkriti drugačije okruženje i kulturu, a sve zbog nastavka radnje i zanimljive sudbine likova priče. Istakla bih i da je estonska ekipa odlična i po temperamentu potpuno drugačija - kaže Tea Korolija, izvršni producent serije.

Već od jeseni, na kanalu Superstar TV očekuje se emitovanje deset novih epizoda u kojima produkcije "Adrenalin" i "Telekom Srbija" najavljuju mnogo iznenađenja, obrta i akcije.

Reditelj Igor Stoimenov i estonski glumci Hendrik Tompere Džunior Džunior i Gert Raudsep / Foto Adrenalin produkcija

Pored britanskog scenariste Tonija Džordana, autor serije je Igor Stoimenov, a u scenarističkom timu, koji vodi Stoimenov, su Mladen Matičević, Vuk Ršumović i saradnik Dušan Bulić.

Uz već poznate junake, u nastavku ćemo upoznati nove likove. Među brojnim glumcima, koji su se pridružili ekipi, su Florist Bajgora, koji je igrao u seriji "Bande Londona", Katarina Čas, koja je glumila u hit filmu "Vuk sa Vol strita", kao i Gezim Žerka i Dea Bajaziti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!