DOMINGO ZA BEOGRAĐANE: Spektakl na zatvaranju Belefa

M. N. M.

18. 08. 2021. u 10:22

JEDAN od najvećih svetskih tenora Plasido Domingo početkom septembra stiže u Beograd, da bi spektakularnim koncertom 8. septembra na stadionu Tašmajdan zatvorio ovogodišnji Belef.

ДОМИНГО ЗА БЕОГРАЂАНЕ: Спектакл на затварању Белефа

Foto M. Labudović

Operska zvezda nastupiće sa odabranim arijama i duetima, praćen Simfonijskim orkestrom RTS, verovatno pod vođstvom maestra Dijana Čobanova iz Bugarske, a sa jednim od legendarna tri tenora nastupiće i naš sopran Marija Jelić, koja je nedavno na istom mestu pevala sa Elinom Garančom.

- Najavili smo da ćemo Belef zatvoriti gostovanjem velike svetske zvezde, jer Beograđani zaslužuju da vide najbolje - objavio je juče zamenik gradonačelnika Goran Vesić, otkrivši da će Domingo u Srbiju doputovati već 5. septembra uveče.

Svetislav Goncić koji je uz suprugu Gordanu, ispred UK Vuk, zadužen za organizaciju, presrećan je zbog gostovanja koje će na najlepši način zaokružiti ovo leto i Belef, i zbog toga što je Plasido bio vrlo rad da ponovo poseti Beograd u kome je 2014. održao koncert za pamćenje.

- U skladu sa rutinom najvećih pevača, Domingo će u Beogradu boraviti tokom svoga "dana za ćutanje" (silent day), kada odmara glas, potom mu je potreban dan za probe i upoznavanje sa gostima i orkestrom - objasnio je Goncić.

Goran Vesić je precizirao da će na koncert moći da uđu samo vakcinisani, oni sa potvrdom o preležanoj koroni ili uz negativan test.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)