PREMIJERA "NEBESA" NA TVRĐAVI: Najavljen bogat program "Dunav film festa" u Smederevu od 20. do 25. avgusta

J. ILIĆ

30. 07. 2021. u 11:00

"DUNAV film fest" održaće se u Smederevu od 20. do 25. avgusta. Publika će, u četiri programske celine, moći da pogleda čak 30 filmova, od toga devet u glavnoj takmičarskoj konkurenciji za nagradu Dunavska lađa.

ПРЕМИЈЕРА НЕБЕСА НА ТВРЂАВИ: Најављен богат програм Дунав филм феста у Смедереву од 20. до 25. августа

Foto Arhiva

Četvrti po redu "Dunav film fest" otvoriće film Milutina Petrovića "Nečista krv-greh predaka".

- Ovo je dugo očekivani film po delu Borisava Stankovića za koga je scenario napisao proslavljeni Borislav Nanović, i kome je bilo potrebno mnogo vremena da bude ekranizovan. Još jedan srpski film zatvara ovogodišnji festival. To je delo Srđana Dragojevića "Nebesa" koji će publika gledati samo nekoliko dana nakon njegove svetske premijere - najavio je Jugoslav Pantelić, gost selektor "Dunav film festa".

Još sedam filmova će se nadmetati za titulu najboljeg. Tu su "Plavi cvijet" Zrinka Ogreste, sniman u hrvatsko-srpskoj koprodukciji, film "Konačni izveštaj" mađarskog oskarovca Ištvana Saba, "Izveštaj Aušvica" Petera Bebljaka,  "Fabijan" Dominika Grafa, zatim drama Danila Šerbedžije "Tereza 37", tragikomedija "Tvoj sam čovek" Marije Šreder. Na repertoaru je i ostvarenje "Žene plaču".

Filmovi, koji stižu iz velikog broja zemalja koje spaja reka Dunav, prikazivaće se na četiri lokacije u gradu.

Na trgu Karađorev dud i brodu Pristan gledaće se besplatno kinematografska ostvarenja iz zemalja kroz koje protiče Dunav. U Centru za kulturu Smederevo biće prikazano deset filmova u programu pod naslovom "Rekapitulacija" koji donosi ostvarenja koje je domaća publika propustila zbog pandemije virusa korona. Centralna lokacija festivala je Mali grad Smederevske tvrđave gde će biti prikazni filmovi takmičarskog dela programa.

PREMIJERNO "CRNA SVADBA"

NA "Dunav film festu 2021." ovdašnja publika će imati jedinstvenu priliku da pre televizijske premijere odgleda i prve dve epizode TV serije "Crna svadba" reditelja Nemanje Ćipranića. Završni kadrovi ove serije snimani su upravo u Smederevskoj tvrđavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)