SOMBOR U ZAGRLJAJU FILMA: Uručenjem priznanja Miri B>anjac danas počinje festival

J. L.

13. 07. 2021. u 10:33

DODELOM priznanja "Specijalni Ernest", za dosadašnji i budući doprinos kinematografiji, našoj velikoj glumici Miri Banjac, danas će u Atrijumu Gradske kuće početi treći Somborski filmski festival.

СОМБОР У ЗАГРЉАЈУ ФИЛМА: Уручењем признања Мири Б>ањац данас почиње фестивал

Foto Promo

Somborska smotra sedme umetnosti trajaće od 13. do 16. jula, a ljubitelji filma moći će da uživaju u 15 filmova u pet selekcija: Glavni program, Selekcija mladih autora, "Panorama švedskog filma", "Kad bi Sombor bio Holivud" i Filmski matine za decu.

Otvaranje Film "Koncentriši se, baba", Foto Promo

Prve festivalske večeri na velikom platnu biće film "Koncentriši se, baba" Pjera Žalice, dok će ostvarenje "Lihvar" Nemanje Ćeranića biti prikazano u Kabareu Narodnog pozorišta Sombor kao deo Selekcije mladih autora. Potom će u Dvorištu Gradskog muzeja Sombor biti prikazan film "Brit-Mari je bila tu", deo selekcije "Panorama švedskih filmova". Prvi dan festivala će u Atrijumu Gradske kuće zatvoriti projekcija filma Predraga Antonijevića "Dara iz Jasenovca".

- Ovogodišnje izdanje Somborskog filmskog festivala nastojaće da u dva takmičarska programa nastavi put koji su trasirali selektori prethodnih festivala, ukazujući i nastavkom festivalskog kontinuiteta, kao i tradicionalnim pratećim programom "Kad bi Sombor bio Holivud", da Sombor ima značajan filmski potencijal koji bi mogao biti još više iskorišćen u godinama koje slede. Grad Ernesta Bošnjaka, pionira filma na ovim prostorima, to svakako zaslužuje - istakao je selektor Dejan Dabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri