OBJAVLJEN ROMAN "TVOJ SAM": Nova priča o ljubavi Mirjane Bobić Mojsilović

M. Marković

17. 06. 2021. u 20:15

OVIH dana srpska književna scena ponovila se novim romanom Mirjane Bobić Mojsilović. Ljubavna storija između korica ove bestselerke "Tvoj sam" začinjena je sumnjama, ljubomorom, ali i o lekovitosti pisanja.

ОБЈАВЉЕН РОМАН ТВОЈ САМ: Нова прича о љубави Мирјане Бобић Мојсиловић

Laguna

Izdavač "Laguna" publici, iz svoje nove knjige čitalačkoj  publici nudi odlomke o zanosu, nesvakidašnjici junakinje:" Nakon njene smrti ostala je samo ogrlica od poludragog kamenja koju njen voljeni nije smeo da dodirne, jer ga je oduvek morila sumnja da je svaki kamen na toj ogrlici predstavljao po jednog njenog ljubavnika..." 

- Neobičan po svojoj strukturi, ovaj roman je sačinjen od naizgled nepovezanih priča koje se kao raznobojne perle nižu na lancu jednog života, života kome su knjige i jedna jedina žena bile sve. Svaka priča predstavlja omaž nekom slavnom piscu, od Kanetija, preko Bukovskog i Melvila, do Dragoslava Mihailovića - kazala je Mirjana Bobić. - Mnogo volim ovaj roman jer je drugačiji, lud, neobičan i pun neočekivanih obrta. Ovo je roman u slavu ljubavi i knjiga.

Roman "Tvoj sam" preveden je na francuski, češki i makedonski jezik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)