OTVORENI 38. „NUŠIĆEVI DANI“ U SMEDEREVU: „Divlje meso“ prvo na repertoaru

J. I.

15. 06. 2021. u 23:14

POZORIŠNOM predstavom “Divlje Meso” Jagoša Markovića, pred punom salom u Centru za kulturu Smederevo, svečano su otvoreni 38. “Nušićevi dani” koji će trajati do 20. juna.

ОТВОРЕНИ 38. „НУШИЋЕВИ ДАНИ“ У СМЕДЕРЕВУ: „Дивље месо“ прво на репертоару

Foto: N. Živanović

Uoči predstave tradicionalno su položeni venci na spomenik Branislavu Nušiću, a otvorena je i izložba u Galeriji Centra za kulturu “Sva lica diplomate Branislava Nušića”.

U sredu, 16.juna pred smederevskom publikom gostuje Narodno pozorište Subotica sa predstavom „Ožalošćena porodica“. Predstava „Za sada je sve OK“ u izvođenju Kruševačkog pozorišta na repertoaru je 17. juna, dok će 18. juna biće izvedena predstava „Pokondirena tikva“ Narodnog pozorišta Sterija iz Vršca. Poslednja u nizu predstava u festivalskom programu 19. juna je „Pučina“ u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Sve festivalske predstave biće igrane od 20 sati.

Na završnoj večeri festivala, 20. juna, svečano će biti dodeljene festivalske nagrade.

NAGRADE

Na završnoj večeri festivala, 20. juna biće dodeljena i nagrada za najbolju predstavu u celini, za najbolju predstavu na osnovu glasova publike, kao i nagrada „Milosav Buca Mirković“ za najuspešnije glumačko ostvarenje.

Nušićeva nagrada za životno delo glumcu-komičaru ove godine pripada dramskom umetniku Petru Božoviću. Žiri za dodelu nagrade ove godine čine Miroslav Radonjić, teatrolog, direktor Sterijinog pozorja (predsednik žirija), Gordana Đurđević Dimić, dramska umetnica i Nebojša Dugalić, dramski umetnik.

Nakon dodele nagrada festival zatvara kabaretska predstava „Nušić i prijatelji“.

“Nušićevi dani” održavaju se u Smederevu od 1984. godine u čast srpskog knjiženika i komediografa, novinara i diplomate, koji je u ovom gradu proveo veliki deo detinjstva i mladosti.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)