RADOVI ZORANA VRANEŠA U BLOK GALERIJI: Igre beskonačnim slojevima

M.A.K.

07. 06. 2021. u 17:14

IZLOŽBU objekata i skulptura, Zorana Vraneša, od petka, 11. juna, predstaviće novobeogradska Blok galerija (Jurija Gagarina 221).

РАДОВИ ЗОРАНА ВРАНЕША У БЛОК ГАЛЕРИЈИ: Игре бесконачним слојевима

Galerija Blok

Rođen u Arilju 1967., godine, autor je diplomirao 1998. a potom i magistrirao, 2002. godine, na vajarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Komada.Postavka u "Bloku"  obuhvata radove iz dva ciklusa "Beskonačna slojevitost" "Plastičke veze 2". 

U obe serija radova umetnik preispituje osnovna pitanja forme, materijala i postupaka, sa posebnim akcentom na uspostavljanje skulptorske celine, sastavljene iz više istorodnih elemenata unutar svakog rada.  Nastale skulpture su autonomne celine, montažnog tipa, sačinjene iz pojedinačno oblikovanih delova, a njihovo građenje iz zasebnih elemenata otvara mnoštvo kombinatoričkih mogućnosti. Korišćeni su klasični skulptorski materijali drvo, kamen i metal. Izložba traje do 23. juna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja